use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mini bagetky s rozmarínom a olivami

  • Čas pečenia45 minute
  • 1 porce
recipe image Mini bagetky s rozmarínom a olivami

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 12,5 dkg rastlinného tuku Hery
  • 1 kg polohrubej múky
  • 3 dl mlieka
  • 3 dl vody
  • 6 dkg droždia
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1-2 čajové lyžičky soli
  • čerstvý na drobno nasekaný rozmarín (+ zopár celých kúskov na ozdobu)
  • 10 dkg čiernych olív

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Zmiešajte teplé mlieko a vodu, pridajte cukor, kvasnice a 1 polievkovú lyžicu múky.
      2. Potom nechajte zmes vzísť na teplom mieste.
      3. Zmiešajte zostávajúce múku, soľ, rozmarín a rozpustenú Heru, potom pridajte vzišiel kvások.
      4. Cesto vypracujte rukami do hladkej textúry.
      5. Prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste, kým je dvakrát tak veľké.
      6. Presuňte cesto na múkou poprášenie povrch a rozdeľte ho na niekoľko rovnakých dielov.
      7. Do každého kusu cesta vtlačte niekoľko olív a vytvarujte bagetky.
      8. Ozdobte krúžky olív a rozmarínom.
      9. Bagetky dajte na plech, prikryte a nechajte ešte raz vykysnúť.
      10. Potom pečte v predhriatej rúre na 180 ° C dozlatist.