Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Mini bagetky s rozmarínom a olivami
Čas pečenia45 minute
1 porce
Prísady
12,5 dkg rastlinného tuku Hery
1 kg polohrubej múky
3 dl mlieka
3 dl vody
6 dkg droždia
2 polievkové lyžice cukru
1-2 čajové lyžičky soli
čerstvý na drobno nasekaný rozmarín (+ zopár celých kúskov na ozdobu)
10 dkg čiernych olív
Energy (kcal)
0 kcal
Energy (kJ)
0 kJ
Protein (g)
0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
0.0 g
Sugar (g)
0.0 g
Fibre (g)
0.0 g
Fat (g)
0.0 g
Saturated fat (g)
0.0 g
Unsaturated fat (g)
0.0 g
Monounsaturated fat (g)
0.0 g
Polyunsaturated fat (g)
0.0 g
Trans fat (g)
0.0 g
Cholesterol (mg)
0 mg
Sodium (mg)
0 mg
Salt (g)
0.00 g
Vitamin A (IU)
0 IU
Vitamin C (mg)
0.0 mg
Calcium (mg)
0 mg
Iron (mg)
0.00 mg
Potassium (mg)
0 mg
Príprava
Zmiešajte teplé mlieko a vodu, pridajte cukor, kvasnice a 1 polievkovú lyžicu múky.
Potom nechajte zmes vzísť na teplom mieste.
Zmiešajte zostávajúce múku, soľ, rozmarín a rozpustenú Heru, potom pridajte vzišiel kvások.
Cesto vypracujte rukami do hladkej textúry.
Prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste, kým je dvakrát tak veľké.
Presuňte cesto na múkou poprášenie povrch a rozdeľte ho na niekoľko rovnakých dielov.
Do každého kusu cesta vtlačte niekoľko olív a vytvarujte bagetky.
Ozdobte krúžky olív a rozmarínom.
Bagetky dajte na plech, prikryte a nechajte ešte raz vykysnúť.
Potom pečte v predhriatej rúre na 180 ° C dozlatist.