Mini bagetky s rozmarínom a olivami
Čas pečenia45 minute
1 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
-
12,5 dkg rastlinného tuku Hery
-
1 kg polohrubej múky
-
3 dl mlieka
-
3 dl vody
-
6 dkg droždia
-
2 polievkové lyžice cukru
-
1-2 čajové lyžičky soli
-
čerstvý na drobno nasekaný rozmarín (+ zopár celých kúskov na ozdobu)
-
10 dkg čiernych olív
Príprava
Postup prípravy
-
Zmiešajte teplé mlieko a vodu, pridajte cukor, kvasnice a 1 polievkovú lyžicu múky.
-
Potom nechajte zmes vzísť na teplom mieste.
-
Zmiešajte zostávajúce múku, soľ, rozmarín a rozpustenú Heru, potom pridajte vzišiel kvások.
-
Cesto vypracujte rukami do hladkej textúry.
-
Prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste, kým je dvakrát tak veľké.
-
Presuňte cesto na múkou poprášenie povrch a rozdeľte ho na niekoľko rovnakých dielov.
-
Do každého kusu cesta vtlačte niekoľko olív a vytvarujte bagetky.
-
Ozdobte krúžky olív a rozmarínom.
-
Bagetky dajte na plech, prikryte a nechajte ešte raz vykysnúť.
-
Potom pečte v predhriatej rúre na 180 ° C dozlatist.