Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Mini bagetky s rozmarínom a olivami
Čas pečenia45 minute
1 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
12,5 dkg rastlinného tuku Hery
1 kg polohrubej múky
3 dl mlieka
3 dl vody
6 dkg droždia
2 polievkové lyžice cukru
1-2 čajové lyžičky soli
čerstvý na drobno nasekaný rozmarín (+ zopár celých kúskov na ozdobu)
10 dkg čiernych olív
Príprava
Postup prípravy
Zmiešajte teplé mlieko a vodu, pridajte cukor, kvasnice a 1 polievkovú lyžicu múky.
Potom nechajte zmes vzísť na teplom mieste.
Zmiešajte zostávajúce múku, soľ, rozmarín a rozpustenú Heru, potom pridajte vzišiel kvások.
Cesto vypracujte rukami do hladkej textúry.
Prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste, kým je dvakrát tak veľké.
Presuňte cesto na múkou poprášenie povrch a rozdeľte ho na niekoľko rovnakých dielov.
Do každého kusu cesta vtlačte niekoľko olív a vytvarujte bagetky.
Ozdobte krúžky olív a rozmarínom.
Bagetky dajte na plech, prikryte a nechajte ešte raz vykysnúť.
Potom pečte v predhriatej rúre na 180 ° C dozlatist.