Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slané slimáky

  • Čas pečenia30 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Slané slimáky

Prísady

  • 500 g hladkej múky
  • 100 g Hery maslovej
  • 250 ml mlieka
  • 42 g droždia
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vajce
  • lyžička soli
  • 300 g strúhaného údeného syra
  • 2 žĺtky
  • 150 g kyslej smotany
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 30 g Hery maslovej
  • soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
  • rozmarín
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. V teplom mlieku rozmiešajte droždie, cukor a malé množstvo múky a nechajte kysnúť. Zmiešajte soľ so zvyšnou múkou, pridajte kvások a vajce. Nakoniec vlejte roztopenú Heru maslovú a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte vykysnúť na teplom mieste.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte všetky prísady na náplň. Na múkou poprášenom povrchu vyvaľkajte cesto do tvaru obdĺžnika. Rozložte náplň na cesto a zrolujte do valčeka. Rozkrájajte valček na 2 cm široké kúsky, ktoré položte na plech vyložený papierom na pečenie. Nechajte ešte vykysnúť na teplom mieste. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 25 – 35 minút, dozlatista. Pred podávaním môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou.