Veľkonočné pečenie inak: Vyskúšajte slané cupcakes
Anglická slanina, bylinky, čerstvý špenát a veľa ďalších dobrôt. Že sa vám už zbiehajú sliny? Potom zapnite rúru a pusťte sa do nášho receptu na slané veľkonočné cupcakes, ktoré zachutia nielen vinšovníkom.
- Čas pečenia1 ure
- 1 porce
Prísady
Cesto
- 4 vajcia
- 250 g anglickej slaniny alebo údeného mäsa
- 50 g Hery Maslová príchuť
- 4 rožky (ideálne 2 dni staré)
- 150 ml mlieka
- 3 lyžice hrubej múky
- 2 hrnčeky zelených byliniek, žihľavy, jarných cibuliek a čerstvého špenátu
- soľ a čierne korenie
Krém a dekorácie
- 500 g čerstvého krémového syra
- 100 g Hery Maslová príchuť
- nasekané zelené bylinky
- natvrdo uvarené prepeličie vajíčka
- zelené bylinky
- kúsky dochrumkava osmaženej slaniny
Príprava
Postup prípravy
- Nakrájajte rožky na malé kocky, tie dajte do misky a zalejte mliekom. Osoľte, okoreňte a nechajte asi 15 minút nasiaknuť.
- Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky pridajte do misy ku kockám z rožkov a zamiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do zmesi z rožkov v mise vmiešajte na kocky pokrájané mäso, hrubú múku a nasekané bylinky. Primiešajte rozpustenú Heru. Veľmi opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C pol hodiny. Po upečení nechajte cupcakes úplne vychladnúť.
- Syr vyšľahajte so zmäknutou Herou a dajte do zdobiaceho vrecúška so špičkou. Vychladené korpusy malých tortičiek ozdobte. Navrch pridajte ešte polovicu prepeličieho vajíčka uvareného natvrdo, trochu byliniek, ktoré sú aj v ceste, a kocku dochrumkava osmaženej slaniny. Teraz už stačí len ochutnať a potrénovať vôľu, aby sa zvýšilo aj vinšovníkom!