use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Veľkonočné pečenie inak: Vyskúšajte slané cupcakes

Anglická slanina, bylinky, čerstvý špenát a veľa ďalších dobrôt. Že sa vám už zbiehajú sliny? Potom zapnite rúru a pusťte sa do nášho receptu na slané veľkonočné cupcakes, ktoré zachutia nielen vinšovníkom.
  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Veľkonočné pečenie inak: Vyskúšajte slané cupcakes

Prísady

Cesto
  • 4 vajcia
  • 250 g anglickej slaniny alebo údeného mäsa
  • 50 g Hery Maslová príchuť
  • 4 rožky (ideálne 2 dni staré)
  • 150 ml mlieka
  • 3 lyžice hrubej múky
  • 2 hrnčeky zelených byliniek, žihľavy, jarných cibuliek a čerstvého špenátu
  • soľ a čierne korenie
Krém a dekorácie
  • 500 g čerstvého krémového syra
  • 100 g Hery Maslová príchuť
  • nasekané zelené bylinky
  • natvrdo uvarené prepeličie vajíčka
  • zelené bylinky
  • kúsky dochrumkava osmaženej slaniny

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Nakrájajte rožky na malé kocky, tie dajte do misky a zalejte mliekom. Osoľte, okoreňte a nechajte asi 15 minút nasiaknuť.
      2. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky pridajte do misy ku kockám z rožkov a zamiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do zmesi z rožkov v mise vmiešajte na kocky pokrájané mäso, hrubú múku a nasekané bylinky. Primiešajte rozpustenú Heru. Veľmi opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C pol hodiny. Po upečení nechajte cupcakes úplne vychladnúť.
      3. Syr vyšľahajte so zmäknutou Herou a dajte do zdobiaceho vrecúška so špičkou. Vychladené korpusy malých tortičiek ozdobte. Navrch pridajte ešte polovicu prepeličieho vajíčka uvareného natvrdo, trochu byliniek, ktoré sú aj v ceste, a kocku dochrumkava osmaženej slaniny. Teraz už stačí len ochutnať a potrénovať vôľu, aby sa zvýšilo aj vinšovníkom!