use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vajíčková nátierka

Vajíčková nátierka: Klasika hotová za pár minút

Nátierka, ktorú pozná azda každý. Pripravte ju na narodeninovú oslavu, firemný večierok alebo len na rodinnú večeru. Je univerzálna a chutí všetkým!
  • Čas pečenia30 minute
  • 4 porce
recipe image Vajíčková nátierka

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 8 vajec
  • 6 lyžíc majonézy
  • 1 lyžica Hery maslovej
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • jarná cibuľka
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ
  • čierne korenie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Príprava je naozaj jednoduchá. Vajcia uvarte natvrdo, vychlaďte, rozkrojte ich a oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky roztlačte s majonézou a zmäknutou Herou maslovou. Bielky nasekajte najemno a zmiešajte ich so žĺtkovou zmesou. Nátierku osoľte, okoreňte a pridajte k nej horčicu. Teraz všetko premiešajte a na záver pridajte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a petržlen. Nátierka tak bude nielen lepšie chutiť, ale bude tiež farebnejšia.