Vajíčková nátierka
Vajíčková nátierka: Klasika hotová za pár minút
Nátierka, ktorú pozná azda každý. Pripravte ju na narodeninovú oslavu, firemný večierok alebo len na rodinnú večeru. Je univerzálna a chutí všetkým!
Nátierka, ktorú pozná azda každý. Pripravte ju na narodeninovú oslavu, firemný večierok alebo len na rodinnú večeru. Je univerzálna a chutí všetkým!
Čas pečenia30 minute
4 porce

Prísady
Zoznam ingrediencií
- 8 vajec
- 6 lyžíc majonézy
- 1 lyžica Hery maslovej
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- jarná cibuľka
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- soľ
- čierne korenie
Príprava
Postup prípravy
- Príprava je naozaj jednoduchá. Vajcia uvarte natvrdo, vychlaďte, rozkrojte ich a oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky roztlačte s majonézou a zmäknutou Herou maslovou. Bielky nasekajte najemno a zmiešajte ich so žĺtkovou zmesou. Nátierku osoľte, okoreňte a pridajte k nej horčicu. Teraz všetko premiešajte a na záver pridajte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a petržlen. Nátierka tak bude nielen lepšie chutiť, ale bude tiež farebnejšia.
