Opité vajcia
Sladké čokoládové vajcia s príjemným prekvapením v podobe vaječného likéru vo vnútri určite poteší odrastených koledníkov.
- Čas prípravy30 minute
- 6 porce
Prísady
Na 6 ks
- 200 g bielej čokolády
- 50 g tmavej čokolády
Na náplň
- 250 ml mlieka
- 60 g kukuričného škrobu
- 80 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový struk
- 200 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
- 80 ml vaječného likéru
Príprava
Postup prípravy
- Do silikónovej formy vlejte rozpustenú bielu čokoládu.
- Po vychladnutí pomocou kefky nastriekajte tmavou čokoládou škvrnky.
- Mlieko priveďte do varu spolu s cukrom a dužinou z vanilkového struku, potom pridajte škrob a dobre prevarte.
- Po vychladnutí zašľahajte tuk Hera Maslová príchuť.
- Hotový krém nastriekajte pomocou vrecúška do čokoládovej škrupinky.
- Stred škrupinky nechajte voľný pre náplň – vaječný likér.