Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Opité vajcia

Sladké čokoládové vajcia s príjemným prekvapením v podobe vaječného likéru vo vnútri určite poteší odrastených koledníkov.
  • 30 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 6 porce
recipe image Opité vajcia

Prísady

Na 6 ks
  • 200 g bielej čokolády
  • 50 g tmavej čokolády
Na náplň
  • 250 ml mlieka
  • 60 g kukuričného škrobu
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 200 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • 80 ml vaječného likéru

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Do silikónovej formy vlejte rozpustenú bielu čokoládu.
  2. Po vychladnutí pomocou kefky nastriekajte tmavou čokoládou škvrnky.
  3. Mlieko priveďte do varu spolu s cukrom a dužinou z vanilkového struku, potom pridajte škrob a dobre prevarte.
  4. Po vychladnutí zašľahajte tuk Hera Maslová príchuť.
  5. Hotový krém nastriekajte pomocou vrecúška do čokoládovej škrupinky.
  6. Stred škrupinky nechajte voľný pre náplň – vaječný likér.