use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Číslo alebo písmeno?

Prekvapte oslávenca, nech už oslavuje narodeniny alebo sviatok. Cesto je jednoduché, ale so zbodením si dajte poriadne záležať.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy1 ure
  • 8 porce
recipe image Číslo alebo písmeno?

Prísady

Recept na cesto
  • 230 g hladkej múky
  • 140 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 60 g práškového cukru + 1 vanilkový cukor
  • 2 žĺtky + citrónová kôra z 1/2 citróna a citrónová šťava zo 1/4 citróna
Recept na krém:
  • 250 ml smotany 40 %
  • 20 g cukru
  • 40 g  bielej čokolády

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Všetko spracujte na hladké cesto a nechajte odpočinúť v chladničke 15 – 30 minút. Pečte na 170 °C do zhnednutia. Rovnako ako keď pečiete cukrovinky na Vianoce. Po vybratí nechajte vychladnúť pár minút a môžete sa pustiť do zdobenia krémom.
      2. Smotanu zahrejte až do bodu varu s cukrom. Potom odstavte zo sporáka a pridajte čokoládu. Občas premiešajte a po vychladnutí nechajte v chladničke cez noc. Ráno vyšľahajte do peny. Následne vyzdobte. Na krém položte ovocie, makrónky, pusinky, zefyr, kvetinky a ďalšie cukrovinky. Kreativite sa skrátka medze nekladú.