Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Číslo alebo písmeno?

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Číslo alebo písmeno?

Prísady

  • 230 g hladkej múky
  • 140 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 60 g práškového cukru + 1 vanilkový cukor
  • 2 žĺtky + citrónová kôra z 1/2 citróna a citrónová šťava zo 1/4 citróna
  • 250 ml smotany 40 %
  • 20 g cukru
  • 40 g  bielej čokolády
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Všetko spracujte na hladké cesto a nechajte odpočinúť v chladničke 15 – 30 minút. Pečte na 170 °C do zhnednutia. Rovnako ako keď pečiete cukrovinky na Vianoce. Po vybratí nechajte vychladnúť pár minút a môžete sa pustiť do zdobenia krémom.
  2. Smotanu zahrejte až do bodu varu s cukrom. Potom odstavte zo sporáka a pridajte čokoládu. Občas premiešajte a po vychladnutí nechajte v chladničke cez noc. Ráno vyšľahajte do peny. Následne vyzdobte. Na krém položte ovocie, makrónky, pusinky, zefyr, kvetinky a ďalšie cukrovinky. S ohľadom na to, že živé kvetiny veľmi na sladkosti nepoužívam, tak to budú sladké a čokoládové. Kreativite sa skrátka medze nekladú.