use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Karamelizovaný slivkový koláč

  • Čas pečenia45 minute
  • 1 porce
recipe image Karamelizovaný slivkový koláč

Prísady

Na cesto
  • 15 dkg hladkej múky
  • 10 dkg rastlinného tuku Hery
  • 5 dkg práškového cukru
  • 1 žĺtok
Na krém
  • 3 dl mlieka
  • 2 dl smotany na šľahanie
  • 6 dkg cukru
  • 1 balenie vanilkového pudingu Dr. Oetker
  • kôra z 1 pomaranča
  • štipka mletej škorice
Na dekoráciu
  • 8-10 zrelých, no nie mäkkých nakrájaných sliviek
  • 2-3 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžica rastlinného tuku Hery
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 0,5 dl vody

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Všetky ingrediencie na cesto s výnimkou žĺtka, zmiešame v mise.
      2. Potom pridáme žĺtok a hnetieme zmes do hladka.
      3. Na múkou poprášenom doske vyvaľkáme cesto do veľkosti vašej formy na koláč.
      4. Položíme cesto do formy a prebytočné okraje odrežeme.
      5. Dáme do chladničky na 20 minút vychladnúť.
      6. Pečieme koláč v predhriatej rúre na 180 ° C dozlatista a necháme vychladnúť.
      7. Na krém v kastróliku privedieme k varu mlieko.
      8. V miske zmiešame ostatné suroviny.
      9. Potom pridáme túto zmes do horúceho mlieka a miešame do zhustnutia.
      10. Krém vylejeme na koláč a necháme opäť vychladnúť.
      11. Umyjeme slivky a nakrájame ich najemno.
      12. V kastróle, na miernom plameni, necháme skaramelizovať hnedý cukor, Heru a škoricu.
      13. Slivkové rezy pridáme do karamelu a necháme speniť na strednom plameni.
      14. Ďalej pridáme vodu.
      15. Akonáhle karamelizované zmes vychladne, kladieme na koláč ľubovoľným spôsobom.