use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makový koláč s jablkami: Chutí skvelo nielen na jeseň

Presne takto chutí jeseň! Jablká a mak tvoria dokonalý pár a jeho chuti podľahne každý. Príprava koláča je navyše extra jednoduchá.
  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Makový koláč s jablkami: Chutí skvelo nielen na jeseň

Prísady

CESTO
  • •    300 g mletého maku
  • •    6 vajec
  • •    6 lyžíc krupicového cukru
  • •    4 veľké jablká
  • •    125 g Hery maslovej
  • •    200 g práškového cukru
  • •    1 balíček vanilkového cukru
  • •    2 lyžičky prášku do pečiva
  • •    sušené ovocie/hrozienka/mandle/iné orechy
POLEVA
  • •    200 g čokolády na varenie
  • •    140 g Hery maslovej

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Postup prípravy makového koláča s jablkami Než začnete s pečením, predhrejte si rúru na 180 °C. Mak povarte a vodu zlejte. Jablká nastrúhajte najemno a vytlačte z nich prebytočnú šťavu. Heru maslovú, cukor a vanilkový cukor šľahajte, dokiaľ nevznikne nadýchaná zmes. Opatrne pridávajte žĺtky jeden po druhom a všetko prešľahajte. Do zmesi pridajte mak, krupicu, prášok do pečiva a nakoniec i jablká. Z bielkov pripravte tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešajte do cesta. Môžete pridať i orechy, sušené ovocie či hrozienka. Cesto nalejte na vopred vymastený a vysypaný plech a dajte piecť asi na hodinu. Mieru upečenia môžete vyskúšať špajľou – ak sa cesto nelepí, je koláč hotový!
      2. Príprava čokoládovej polevy je jednoduchá. Nad vodným kúpeľom rozpustite dohromady čokoládu na varenie a Heru maslovú. Poriadne polevu premiešajte, nech nemá hrudky, a potom ju nalejte na vychladnutý koláč. Náš tip: Posypte koláč nasekanými orechmi, bude tak božsky chrumkavý.