use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makovník s jablkami

Vláčny dezert, ktorý vám vykúzli úsmev od ucha k uchu a možno ho ešte trochu vyšperkujete. ;)
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 16 porce
recipe image Makovník s jablkami

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 300 g mletého maku
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc krupice
  • 4 velké jablká (např. Boskoopské jablko) nastrúhané nahrubo
  • 1 kocky rastlinného tuku Hera (125 g)
  • 200 g práškového cukru
  • prípadne 1 vanilkový cukor (16 g)
  • 2 lyžičky nebezpečné do pečiva
  • sušené ovocie (hrozienka, figy), orechy

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Mak sparíme vo vriacej vode, precedíme. Jablká olúpeme a nastrúhame nahrubo, šťavu z jabĺk zlejeme.
      2. Rastlinný tuk vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, do nadýchanej zmesi postupne pridávame žĺtky. Miešame. Z bielkov vyšľaháme sneh. K zmesi pridáme sparený a precedený mak a krupicu s práškom do pečiva, premiešame. Pridáme nastrúhané jablká.
      3. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh a opatrne zmiešame. Môžeme pridať aj obľúbené sušené ovocie. Vlejeme do stredne veľkej formy (25 × 35 cm). Pečieme približne 1 hodinu. Polejeme čokoládou.