Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Makovník s jablkami
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce
Prísady
300 g mletého maku
6 vajec
6 lyžíc krupice
4 veľké jablká (napr. boskoopské jablko) nastrúhané nahrubo
1 kocky rastlinného tuku Hera (125 g)
200 g práškového cukru
prípadne 1 vanilkový cukor (16 g)
2 lyžičky prášku do pečiva
sušené ovocie (hrozienka, figy), orechy
Energy (kcal)
0 kcal
Energy (kJ)
0 kJ
Protein (g)
0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
0.0 g
Sugar (g)
0.0 g
Fibre (g)
0.0 g
Fat (g)
0.0 g
Saturated fat (g)
0.0 g
Unsaturated fat (g)
0.0 g
Monounsaturated fat (g)
0.0 g
Polyunsaturated fat (g)
0.0 g
Trans fat (g)
0.0 g
Cholesterol (mg)
0 mg
Sodium (mg)
0 mg
Salt (g)
0.00 g
Vitamin A (IU)
0 IU
Vitamin C (mg)
0.0 mg
Calcium (mg)
0 mg
Iron (mg)
0.00 mg
Potassium (mg)
0 mg
Príprava
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Mak sparíme vo vriacej vode, precedíme. Jablká olúpeme a nastrúhame nahrubo, šťavu z jabĺk zlejeme.
Rastlinný tuk vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, do nadýchanej zmesi postupne pridávame žĺtky. Miešame. Z bielkov vyšľaháme sneh. K zmesi pridáme sparený a precedený mak a krupicu s práškom do pečiva, premiešame. Pridáme nastrúhané jablká.
Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh a opatrne zmiešame. Môžeme pridať aj obľúbené sušené ovocie. Vlejeme do stredne veľkej formy (25 × 35 cm).
Pečieme približne 1 hodinu. Polejeme čokoládou.