Makovník s jablkami
Vláčny dezert, ktorý vám vykúzli úsmev od ucha k uchu a možno ho ešte trochu vyšperkujete. ;)
- Čas prípravy30 minute
- 16 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 300 g mletého maku
- 6 vajec
- 6 lyžíc krupice
- 4 velké jablká (např. Boskoopské jablko) nastrúhané nahrubo
- 1 kocky rastlinného tuku Hera (125 g)
- 200 g práškového cukru
- prípadne 1 vanilkový cukor (16 g)
- 2 lyžičky nebezpečné do pečiva
- sušené ovocie (hrozienka, figy), orechy
Príprava
Postup prípravy
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Mak sparíme vo vriacej vode, precedíme. Jablká olúpeme a nastrúhame nahrubo, šťavu z jabĺk zlejeme.
- Rastlinný tuk vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, do nadýchanej zmesi postupne pridávame žĺtky. Miešame. Z bielkov vyšľaháme sneh. K zmesi pridáme sparený a precedený mak a krupicu s práškom do pečiva, premiešame. Pridáme nastrúhané jablká.
- Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh a opatrne zmiešame. Môžeme pridať aj obľúbené sušené ovocie. Vlejeme do stredne veľkej formy (25 × 35 cm). Pečieme približne 1 hodinu. Polejeme čokoládou.