use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bábovka Babatekvica

Halloweenska dekorácia a zároveň dezert. Vyskúšajte našu Babatekvicu.
  • 2 ure 45 minute
  • Čas prípravy45 minute
  • 24 porce
recipe image Bábovka Babatekvica

Prísady

Na cesto:
  • 2× 300 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 2× 300 g kryštálového cukru
  • 2× pár kvapiek vanilkového extraktu
  • 2× 6 vajíčok
  • 2× 400 g polohrubej múky
  • 2× 50 g mletých lieskových orieškov
  • 2× 30 g kakaa
  • 2× 1 balíček prášku do pečiva
  • 2× 1 štipka soli
  • 2× 150 ml mlieka
Na dozdobenie:
  • 200 g marcipánovej hmoty
  • zelené potravinárske farbivo
  • oranžové potravinárske farbivo
  • 2 – 3 PL pomarančového džúsu
  • 200 g práškového cukru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Základom receptu sú dve bábovky. Najlepšie je piecť bábovky postupne. Rúru predhrejte na 180 °C (160 °C teplovzdušnú). Následne nádobu vymažte Herou a vysypte múkou.
      2. Heru, cukor a vanilkový extrakt vyšľahajte ručným mixérom a postupne pridávajte vajcia. Do cesta pridajte múku, mleté lieskové oriešky, kakao, prášok do pečiva a štipku soli v dvoch dávkach. Postupne do cesta prilievajte aj mlieko. Cesto potom nalejte do pripravenej formy na bábovku a vložte do spodnej časti predhriatej rúry na cca 60 minút. Či je bábovka hotová, skontrolujte pomocou drevenej špajle, ktorú zapichnete do bábovky. Následne ju nechajte vychladnúť, kým sa neuvoľní z formy, a potom ju dajte vychladiť do chladničky. Rovnaký postup platí aj pre druhú bábovku.
      3. Zafarbite si marcipánovú hmotu nazeleno a vytvarujte hrubú stopku tekvice.
      4. Obom bábovkám zarovnajte spodok tak, aby na seba pasovali. Potom z nich vytvorte „tekvicu“. Vzniknutý otvor vyplňte kuchynskou papierovou utierkou tak, aby marcipánová stopka držala čo najlepšie. Na výrobu oranžovej polevy rozmiešajte pomarančový džús s oranžovým potravinárskym farbivom a práškovým cukrom do krémovej konzistencie. Následne ním prelejte bábovku. Zaschnutá poleva pripevní stopku k bábovke a budete môcť vytiahnuť papierovú utierku.