Gaštanové poleno
Vo Francúzsku nesmie gaštánové poleno chýbať na žiadnom vianočnom stole. A myslíme si, že keď ho ochutnáte, nebude už nikdy chýbať ani na tom vašom.
Čas prípravy45 minute
12 porce

Prísady
Ingrediencie na korpus:
- 6 vajec
- 600 g kryštálového cukru
- 500 g hladkej múky
- 150 g rozpustenej rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
Ingrediencie na krém:
- 200 g čokolády
- 500 ml smotany
- 150 g gaštanového pyré
- 100 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
Príprava
Postup prípravy
- Vajcia vyšľahajte s cukrom do bielej hladkej peny a ručne vmiešajte preosiatú múku. Nakoniec opatrne pridajte rozpustený tuk Hera maslová príchuť a takto vzniknuté cesto rovnomerne rozotrite na plech. Pečte vo vopred dobre vyhriatej rúre na 200 °C. Po upečení nechajte vychladnúť a ihneď otočte papierom na pečenie navrch, aby korpus neosychal. Medzitým si pripravte krém.
- Všetky suroviny spoločne zohrejte vo vodnom kúpeli, dobre premiešajte a dajte vychladnúť. Vychladnutú zmes potom vyšľahajte a natrite na piškótový plát. Zatočte, dobre utiahnite a dajte vychladnúť.
- Vzor dreva docielíte pomocou vzorovaného valčeka, prípadne ho môžete vytvoriť pomocou zdobiaceho vrecúška a to tak, že najskôr z tmavej čokolády vytvoríte vzor dreva na papier na pečenie a necháte pri izbovej teplote stuhnúť, potom potriete bielou čokoládou a takto vzniknutým čokoládovým plátom obalíte stuhnutú roládu.
