use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gaštanové poleno

Vo Francúzsku nesmie gaštánové poleno chýbať na žiadnom vianočnom stole. A myslíme si, že keď ho ochutnáte, nebude už nikdy chýbať ani na tom vašom.
  • 1 ure 35 minute
  • Čas prípravy45 minute
  • 12 porce
recipe image Gaštanové poleno

Prísady

Ingrediencie na korpus:
  • 6 vajec
  • 600 g kryštálového cukru
  • 500 g hladkej múky
  • 150 g rozpustenej rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
Ingrediencie na krém:
  • 200 g čokolády
  • 500 ml smotany
  • 150 g gaštanového pyré
  • 100 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vajcia vyšľahajte s cukrom do bielej hladkej peny a ručne vmiešajte preosiatú múku. Nakoniec opatrne pridajte rozpustený tuk Hera maslová príchuť a takto vzniknuté cesto rovnomerne rozotrite na plech. Pečte vo vopred dobre vyhriatej rúre na 200 °C. Po upečení nechajte vychladnúť a ihneď otočte papierom na pečenie navrch, aby korpus neosychal. Medzitým si pripravte krém.
      2. Všetky suroviny spoločne zohrejte vo vodnom kúpeli, dobre premiešajte a dajte vychladnúť. Vychladnutú zmes potom vyšľahajte a natrite na piškótový plát. Zatočte, dobre utiahnite a dajte vychladnúť.
      3. Vzor dreva docielíte pomocou vzorovaného valčeka, prípadne ho môžete vytvoriť pomocou zdobiaceho vrecúška a to tak, že najskôr z tmavej čokolády vytvoríte vzor dreva na papier na pečenie a necháte pri izbovej teplote stuhnúť, potom potriete bielou čokoládou a takto vzniknutým čokoládovým plátom obalíte stuhnutú roládu.