Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bábovka s pralinkami

Pokiaľ vám pripadá klasická bábovka suchá a bez nápadu, vyskúšajte ju oživiť rumovými pralinkami.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Bábovka s pralinkami

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • - 180 g Hery maslovej + na vymastenie formy
  • - 200 g kryštálového cukru
  • - 4 vajcia
  • - 330 g polohrubej múky
  • kypriací prášok do pečiva
  • - hrubá múka na vysypanie
  • - 125 ml mlieka
  • - 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • - 12 rumových praliniek

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Najprv si pripravte formu. Vymastite Herou maslovou a vysypte hrubou múkou. Rúru si predhrejte na 160 °C.
  2. Heru maslovú šľahajte asi 2 minúty, potom pridajte dve tretiny cukru a dohromady s Herou maslovou šľahajte približne 10 minút. Hera maslová by mala zväčšiť objem. Postupne začnite pridávať žĺtky.
  3. Do peny postupne zapracovávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo s mliekom. To je lepšie robiť vareškou, aby ste cesto mixérom nepripravili o vzduchové bubliny. Primiešajte aj vanilkový extrakt. Z bielku a štipky zvyšného cukru ušľahajte mäkký sneh. Potom začnite po lyžiciach pridávať zvyšný cukor a pokračujte v šľahaní, dokiaľ nebude sneh tuhý.
  4. Vzniknutý sneh primiešajte opatrne do cesta.
  5. Do formy nalejte cesto. Do cesta vo forme natlačte všetky pralinky.
  6. Bábovku vložte do vyhriatej rúry a pečte 50 minút. Ak budete chcieť skontrolovať, či je už bábovka upečená, použite trik so špajlou.