Bábovka s pralinkami
Pokiaľ vám pripadá klasická bábovka suchá a bez nápadu, vyskúšajte ju oživiť rumovými pralinkami.
- Čas prípravy20 minute
- 12 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- - 180 g Hery maslovej + na vymastenie formy
- - 200 g kryštálového cukru
- - 4 vajcia
- - 330 g polohrubej múky
- kypriací prášok do pečiva
- - hrubá múka na vysypanie
- - 125 ml mlieka
- - 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- - 12 rumových praliniek
Príprava
Postup prípravy
- Najprv si pripravte formu. Vymastite Herou maslovou a vysypte hrubou múkou. Rúru si predhrejte na 160 °C.
- Heru maslovú šľahajte asi 2 minúty, potom pridajte dve tretiny cukru a dohromady s Herou maslovou šľahajte približne 10 minút. Hera maslová by mala zväčšiť objem. Postupne začnite pridávať žĺtky.
- Do peny postupne zapracovávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo s mliekom. To je lepšie robiť vareškou, aby ste cesto mixérom nepripravili o vzduchové bubliny. Primiešajte aj vanilkový extrakt. Z bielku a štipky zvyšného cukru ušľahajte mäkký sneh. Potom začnite po lyžiciach pridávať zvyšný cukor a pokračujte v šľahaní, dokiaľ nebude sneh tuhý.
- Vzniknutý sneh primiešajte opatrne do cesta.
- Do formy nalejte cesto. Do cesta vo forme natlačte všetky pralinky.
- Bábovku vložte do vyhriatej rúry a pečte 50 minút. Ak budete chcieť skontrolovať, či je už bábovka upečená, použite trik so špajlou.