use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bábovka s pralinkami

Pokiaľ vám pripadá klasická bábovka suchá a bez nápadu, vyskúšajte ju oživiť rumovými pralinkami.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Bábovka s pralinkami

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • - 180 g Hery maslovej + na vymastenie formy
  • - 200 g kryštálového cukru
  • - 4 vajcia
  • - 330 g polohrubej múky
  • kypriací prášok do pečiva
  • - hrubá múka na vysypanie
  • - 125 ml mlieka
  • - 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • - 12 rumových praliniek

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najprv si pripravte formu. Vymastite Herou maslovou a vysypte hrubou múkou. Rúru si predhrejte na 160 °C.
      2. Heru maslovú šľahajte asi 2 minúty, potom pridajte dve tretiny cukru a dohromady s Herou maslovou šľahajte približne 10 minút. Hera maslová by mala zväčšiť objem. Postupne začnite pridávať žĺtky.
      3. Do peny postupne zapracovávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo s mliekom. To je lepšie robiť vareškou, aby ste cesto mixérom nepripravili o vzduchové bubliny. Primiešajte aj vanilkový extrakt. Z bielku a štipky zvyšného cukru ušľahajte mäkký sneh. Potom začnite po lyžiciach pridávať zvyšný cukor a pokračujte v šľahaní, dokiaľ nebude sneh tuhý.
      4. Vzniknutý sneh primiešajte opatrne do cesta.
      5. Do formy nalejte cesto. Do cesta vo forme natlačte všetky pralinky.
      6. Bábovku vložte do vyhriatej rúry a pečte 50 minút. Ak budete chcieť skontrolovať, či je už bábovka upečená, použite trik so špajlou.