Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nepečené dvojfarebné roládky

Nepečená roláda s kakaom a vaječným likérom je rýchlovka, ktorú si obľúbi asi každý.
  • 40 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 40 porce
recipe image Nepečené dvojfarebné roládky

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 200 g detských piškót
  • 50 g mandlí
  • 70 g Hery
  • 150 g práškového cukru
  • 50 ml vaječného likéru
  • 2 lyžice kakaového prášku

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Piškóty dajte do mikroténového vrecka a rozdrvte ich valčekom. Mandle sparte horúcou vodou, zbavte šupky a nastrúhajte. Heru nakrájajte na malé kúsky a vymiešajte s cukrom dohladka. Pridajte piškótové omrvinky a vaječný likér. Vypracujte hladkú hmotu.
  2. Rozdeľte ju na dve časti – do jednej zapracujte kakao a do druhej mandle.
  3. Tmavú aj svetlú hmotu (každú zvlášť) rozvaľkajte medzi dvomi kusmi papiera na pečenie na plát hrubý asi 3 mm.
  4. Na tmavý plát položte svetlý a pomocou papiera stočte do pevnej roládky.
  5. Uložte ju do chladničky stuhnúť a potom nakrájajte na tenké plátky.