Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banánový chlebíček

Nie je lepšia cesta, ako zúžitkovať prezreté banány. Pretože čím viac čiernych fliačikov na sebe majú, tým lepší a sladší bude výsledok.
Banana bread alebo banánový chlebíček sa skvelo hodí napríklad k rannému čaju.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 8 porce
recipe image Banánový chlebíček

Prísady

Na cesto:
  • 8 lyžíc roztopenej Hery maslovej
  • 1 hrnček cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • 3 zrelé roztlačené banány
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • štipka soli
  • 1/2 hrnčeka nasekaných orechov alebo čokolády
  • 1 banán na ozdobu

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejte na 175 °C. Do formy na chlebíček dajte pokrčený papier na pečenie.
  2. Heru maslovú vyšľahajte s cukrom a vajciami do peny. Pridajte mlieko, vanilkový extrakt, 3 zrelé roztlačené banány, a múku zmiešanú s jedlou sódou. Cesto poriadne premiešajte. Nakoniec do cesta pridajte orechy alebo čokoládu a jemne premiešajte.
  3. Prepracované cesto nalejte do formy na pečenie a na vrch dajte rozpolený banán.
  4. Pečte cca 50 – 60 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.