use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banánový chlebíček

Nie je lepšia cesta, ako zúžitkovať prezreté banány. Pretože čím viac čiernych fliačikov na sebe majú, tým lepší a sladší bude výsledok.
Banana bread alebo banánový chlebíček sa skvelo hodí napríklad k rannému čaju.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 8 porce
recipe image Banánový chlebíček

Prísady

Na cesto:
  • 8 lyžíc roztopenej Hery maslovej
  • 1 hrnček cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • 3 zrelé roztlačené banány
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • štipka soli
  • 1/2 hrnčeka nasekaných orechov alebo čokolády
  • 1 banán na ozdobu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Rúru si predhrejte na 175 °C. Do formy na chlebíček dajte pokrčený papier na pečenie.
      2. Heru maslovú vyšľahajte s cukrom a vajciami do peny. Pridajte mlieko, vanilkový extrakt, 3 zrelé roztlačené banány, a múku zmiešanú s jedlou sódou. Cesto poriadne premiešajte. Nakoniec do cesta pridajte orechy alebo čokoládu a jemne premiešajte.
      3. Prepracované cesto nalejte do formy na pečenie a na vrch dajte rozpolený banán.
      4. Pečte cca 50 – 60 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.