Biela čokoládová torta s malinami
Túto elegantnú tortu ocenia nielen mamičky, ale každý milovaník kombinácie malín a bielej čokolády.
- Čas prípravy1 ure
- 12 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 6 vajec
- 180 g krupicového cukru
- 180 g polohrubej múky
- 40 g Hery
- 50 g čokolády na varenie
- Hera a hrubá múka do formy
- 400 ml smotany na šľahanie
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 2 vrecká stužovača šľahačky
- 100 g bielej čokolády
- 100 g malinového džemu
- 150 g bielych čokoládových hoblín
- 300 g malín
Príprava
Postup prípravy
- Vajcia rozklepnite a žĺtky oddeľte od bielkov. Bielky vyšľahajte s cukrom na pevný sneh. Pri stálom šľahaní pridajte žĺtky. Potom vmiešajte preosiatu múkou a roztopenú, vychladnutú Heru. Nakoniec do cesta miešajte čokoládu nasekanú na malé kúsky.
- Guľatú tortovú formu vymastite tukom, vysypte múkou a cesto do nej rozotrite. Pečte v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení nechajte korpus mierne vychladnúť vo forme a potom ho vyklopte.
- Po úplnom vychladnutí ho vodorovne rozkrojte na tri diely. Smotanu vyšľahajte s vanilkovým cukrom a stužovačmi na pevnú šľahačku a ochuťte nastrúhanou bielou čokoládou.
- Spodný diel korpusu potrite polovicou malinového džemu a tretinou šľahačkovej náplne. Položte na ňu druhú časť korpusu, ktorý potrite zvyšným malinovým džemom a druhou tretinou šľahačkovej náplne. Priklopte ju tretím dielom korpusu.
- Celú tortu potrite zvyšnou šľahačkovou náplňou a na boky pritlačte tesne vedľa seba čokoládové hoblinky. Na povrch torty rozložte očistené maliny. Tortu uložte stuhnúť asi na hodinu do chladničky.