use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čučoriedkový koláč

Tento koláč vyzerá ako obláčik a chutí priam božsky, to nebude náhoda! :)
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 8 porce
recipe image Čučoriedkový koláč

Prísady

Cesto
  • 1/2 rastlinného tuku Hera (125 g)
  • 1/2 pohára práškového cukru (100 g)
  • 3 žĺtky
  • 1 pohár hladkej múky (170 g)
  • 2 lyžice solamylu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
Poleva
  • 2 poháre čučoriedok
  • 1 pohár mletých mandlí
  • 3 bielky
  • 1 lyžička solamylu
  • 1/2 pohára cukru (125 g)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Rozmiešajte mäkkú Heru v miske. Za stáleho miešania pridajte vaječné žltky a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
      2. Vymažte formu na pečenie (s priemerom 24 cm) Herou a vysypte múkou. Vložte cesto do formy a rovnomerne ho rozprestrite. Pečte v rúre predohriatej na 180 °C asi 25 minút.
      3. Vyšľahajte vaječné bielky s cukrom do snehu. Na konci šľahania pridajte solamyl.
      4. Opatrne vymiešajte sneh s polovičkou nastrúhaných mandlí.
      5. Nasypte zvyšok nastrúhaných mandlí a čučoriedky na upečený koláč a vložte naspäť do rúry.
      6. Pečte najskôr 30 minút pri teplote 180 °C a potom ďalších 20 minút pri teplote 120 °C.