Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čučoriedkový koláč

Tento koláč vyzerá ako obláčik a chutí priam božsky, to nebude náhoda! :)
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 8 porce
recipe image Čučoriedkový koláč

Prísady

Cesto
  • 1/2 rastlinného tuku Hera (125 g)
  • 1/2 pohára práškového cukru (100 g)
  • 3 žĺtky
  • 1 pohár hladkej múky (170 g)
  • 2 lyžice solamylu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
Poleva
  • 2 poháre čučoriedok
  • 1 pohár mletých mandlí
  • 3 bielky
  • 1 lyžička solamylu
  • 1/2 pohára cukru (125 g)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Rozmiešajte mäkkú Heru v miske. Za stáleho miešania pridajte vaječné žltky a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
      2. Vymažte formu na pečenie (s priemerom 24 cm) Herou a vysypte múkou. Vložte cesto do formy a rovnomerne ho rozprestrite. Pečte v rúre predohriatej na 180 °C asi 25 minút.
      3. Vyšľahajte vaječné bielky s cukrom do snehu. Na konci šľahania pridajte solamyl.
      4. Opatrne vymiešajte sneh s polovičkou nastrúhaných mandlí.
      5. Nasypte zvyšok nastrúhaných mandlí a čučoriedky na upečený koláč a vložte naspäť do rúry.
      6. Pečte najskôr 30 minút pri teplote 180 °C a potom ďalších 20 minút pri teplote 120 °C.