use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládovo-hruškový koláč s tvarohom

Horúci kakaový korpus, ľahko kyslá tvarohová náplň a sladké hrušky. V tomto koláči sa snúbia všetky chute a výsledok naozaj stojí za to.
  • 1 ure 10 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 12 porce
recipe image Čokoládovo-hruškový koláč s tvarohom

Prísady

Na cesto
  • 14 dkg Hery
  • 7 dkg práškového cukru
  • 2 žĺtka
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 2 dkg kakaového prášku
Na plnku
  • 50 dkg tvarohu
  • 3-4 hrušky
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • postrúhaná kôra z 1 citróna
  • 5 dkg Hery
  • 5 dkg kryštálového cukru
  • 3 vajcia

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vo veľkej mise rozdrobíme múku, Heru, kakao a práškový cukor. Potom pridáme žĺtka a vyhnetieme cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, aby sa nám zmestilo do okrúhlej koláčovej formy na pečenie (priemer cca. 25 cm). Formu vyložíme cestom tak, aby pokrylo i steny a prebytočné cesto odrežeme.
      2. Plnku pripravíme tak, že zmiešame tvaroh s vanilínovým cukrom a postrúhanou citrónovou kúrou. Heru vymiešame do penista s polovicou pripraveného práškového cukru, pridáme žĺtka a miešame, až kým zmes nemá krémovú konzistenciu. Bielka dotuha vyšľaháme so zvyškom cukru. Vo veľkej mise obe hmoty zmiešame a natrieme na cesto.
      3. Hrušku ošúpeme a zbavíme jadierok a prerežeme na dve polovice. Polovice hrušiek potom položíme na vrch koláča a pečieme v rúre rozohriatej na 160° Celzia cca. 40 minút.