Čokoládovo-hruškový koláč s tvarohom
Horúci kakaový korpus, ľahko kyslá tvarohová náplň a sladké hrušky. V tomto koláči sa snúbia všetky chute a výsledok naozaj stojí za to.
- Čas prípravy30 minute
- 12 porce
Prísady
Na cesto
- 14 dkg Hery
- 7 dkg práškového cukru
- 2 žĺtka
- 20 dkg polohrubej múky
- 2 dkg kakaového prášku
Na plnku
- 50 dkg tvarohu
- 3-4 hrušky
- 1 balíček vanilínového cukru
- postrúhaná kôra z 1 citróna
- 5 dkg Hery
- 5 dkg kryštálového cukru
- 3 vajcia
Príprava
Postup prípravy
- Vo veľkej mise rozdrobíme múku, Heru, kakao a práškový cukor. Potom pridáme žĺtka a vyhnetieme cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, aby sa nám zmestilo do okrúhlej koláčovej formy na pečenie (priemer cca. 25 cm). Formu vyložíme cestom tak, aby pokrylo i steny a prebytočné cesto odrežeme.
- Plnku pripravíme tak, že zmiešame tvaroh s vanilínovým cukrom a postrúhanou citrónovou kúrou. Heru vymiešame do penista s polovicou pripraveného práškového cukru, pridáme žĺtka a miešame, až kým zmes nemá krémovú konzistenciu. Bielka dotuha vyšľaháme so zvyškom cukru. Vo veľkej mise obe hmoty zmiešame a natrieme na cesto.
- Hrušku ošúpeme a zbavíme jadierok a prerežeme na dve polovice. Polovice hrušiek potom položíme na vrch koláča a pečieme v rúre rozohriatej na 160° Celzia cca. 40 minút.