use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bielková bábovka

Bielková bábovka: Rýchlovka, ktorú si zamilujete

Príde vám nečakaná návšteva a vy nemáte žiadne pohostenie? Nezúfajte, bielková bábovka je hotová raz-dva a potrebujete na ňu len pár surovín.
  • Čas pečenia45 minute
  • 1 porce
recipe image Bielková bábovka

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 7 bielkov
  • 85 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 120 g polohrubej múky
  • 50 g namletých orechov (mandle, lieskové, vlašské)
  • citrónová kôra
  • 90 g rozpustenej Hery maslovej
  • hrsť malín

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Postup prípravy bielkovej bábovky
      2. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a pomaly doň vmiešajte cukor. Teraz za stáleho miešania prilievajte rozpustenú a vychladenú Heru maslovú. V druhej mise si zmiešajte všetky sypké suroviny a potom k nim prilejte sneh zmiešaný s maslom. Nakoniec do zmesi opatrne pridajte maliny a citrónovú kôru.
      3. Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy na bábovku a pečte na 200 °C cca 30 minút. To, že je bábovka hotová, spoznáte nielen vďaka tomu, že krásne vonia, ale bude mať tiež zlatistú farbu.