Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bielková bábovka

Bielková bábovka: Rýchlovka, ktorú si zamilujete

Príde vám nečakaná návšteva a vy nemáte žiadne pohostenie? Nezúfajte, bielková bábovka je hotová raz-dva a potrebujete na ňu len pár surovín.
  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Bielková bábovka

Prísady

  • 7 bielkov
  • 85 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 120 g polohrubej múky
  • 50 g namletých orechov (mandle, lieskové, vlašské)
  • citrónová kôra
  • 90 g rozpustenej Hery maslovej
  • hrsť malín
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Postup prípravy bielkovej bábovky
  2. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a pomaly doň vmiešajte cukor. Teraz za stáleho miešania prilievajte rozpustenú a vychladenú Heru maslovú. V druhej mise si zmiešajte všetky sypké suroviny a potom k nim prilejte sneh zmiešaný s maslom. Nakoniec do zmesi opatrne pridajte maliny a citrónovú kôru.
  3. Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy na bábovku a pečte na 200 °C cca 30 minút. To, že je bábovka hotová, spoznáte nielen vďaka tomu, že krásne vonia, ale bude mať tiež zlatistú farbu.