Bielková bábovka
Bielková bábovka: Rýchlovka, ktorú si zamilujete
Príde vám nečakaná návšteva a vy nemáte žiadne pohostenie? Nezúfajte, bielková bábovka je hotová raz-dva a potrebujete na ňu len pár surovín.
Príde vám nečakaná návšteva a vy nemáte žiadne pohostenie? Nezúfajte, bielková bábovka je hotová raz-dva a potrebujete na ňu len pár surovín.
- Čas pečenia45 minute
- 1 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 7 bielkov
- 85 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 120 g polohrubej múky
- 50 g namletých orechov (mandle, lieskové, vlašské)
- citrónová kôra
- 90 g rozpustenej Hery maslovej
- hrsť malín
Príprava
Postup prípravy
- Postup prípravy bielkovej bábovky
- Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a pomaly doň vmiešajte cukor. Teraz za stáleho miešania prilievajte rozpustenú a vychladenú Heru maslovú. V druhej mise si zmiešajte všetky sypké suroviny a potom k nim prilejte sneh zmiešaný s maslom. Nakoniec do zmesi opatrne pridajte maliny a citrónovú kôru.
- Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy na bábovku a pečte na 200 °C cca 30 minút. To, že je bábovka hotová, spoznáte nielen vďaka tomu, že krásne vonia, ale bude mať tiež zlatistú farbu.