Bochníčky s tvarohovou nátierkou
- Čas pečenia45 minute
- 1 porce
Prísady
Na cesto:
-
1 dl vody
-
10 dag rastlinného tuku Hera
-
štipka soli
-
štipka kryštálového cukru
-
10 dag hladkej múky
-
4 vajcia
Na plnku:
-
30 dag tvarohovej nátierky
-
5 dag mäkkého rastlinného tuku Hera
Na zdobenie:
-
kučeravý petržlen
-
plátky červenej cibule
-
opečená slanina
Príprava
Postup prípravy
-
Rozpustíme Heru s cukrom a soľou na miernom plameni.
Primiešame múku a pravidelne miešame na sporáku, kým základ nezíska sivú farbu a neodlepí sa od steny hrnca.
Potom zložíme zo sporáka a s použitím ručného šľahača postupne vmiešame vajíčka.
-
Cesto vložíme do vrecúška na zdobenie a hviezdicovým nadstavcom alebo lyžicou na plechu mierne potretom olejom a vysypanom múkou vytvárame kopčeky s priemerom 2,5 – 3 cm.
V predhriatej rúre pečieme 10 minút pri teplote 230 °C.
Keď bochníčky narastú, teplotu znížime na 180 °C a upečieme ich do zlatista.
-
Tvarohovú nátierku premiešame s Herou a naplníme bochníčky.
Ozdobíme spôsobom uvedeným na obrázku.
-
Ako sa pripravuje tvarohová nátierka?
-
Zmiešame 25 dag tvarohu a očistenú a na malé kocky pokrájanú polovicu žltej cibule.
Podľa chuti pridáme soľ, červenú papriku, čierne korenie, nakoniec primiešame ešte jednu polievkovú lyžicu smotany a celé dobre premiešame.