use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bochníčky s tvarohovou nátierkou

  • Čas pečenia45 minute
  • 1 porce
recipe image Bochníčky s tvarohovou nátierkou

Prísady

Na cesto:
  • 1 dl vody
  • 10 dag rastlinného tuku Hera
  • štipka soli
  • štipka kryštálového cukru
  • 10 dag hladkej múky
  • 4 vajcia
Na plnku:
  • 30 dag tvarohovej nátierky
  • 5 dag mäkkého rastlinného tuku Hera
Na zdobenie:
  • kučeravý petržlen
  • plátky červenej cibule
  • opečená slanina

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Rozpustíme Heru s cukrom a soľou na miernom plameni. Primiešame múku a pravidelne miešame na sporáku, kým základ nezíska sivú farbu a neodlepí sa od steny hrnca. Potom zložíme zo sporáka a s použitím ručného šľahača postupne vmiešame vajíčka.
      2. Cesto vložíme do vrecúška na zdobenie a hviezdicovým nadstavcom alebo lyžicou na plechu mierne potretom olejom a vysypanom múkou vytvárame kopčeky s priemerom 2,5 – 3 cm. V predhriatej rúre pečieme 10 minút pri teplote 230 °C. Keď bochníčky narastú, teplotu znížime na 180 °C a upečieme ich do zlatista.
      3. Tvarohovú nátierku premiešame s Herou a naplníme bochníčky. Ozdobíme spôsobom uvedeným na obrázku.
      4. Ako sa pripravuje tvarohová nátierka?
      5. Zmiešame 25 dag tvarohu a očistenú a na malé kocky pokrájanú polovicu žltej cibule. Podľa chuti pridáme soľ, červenú papriku, čierne korenie, nakoniec primiešame ešte jednu polievkovú lyžicu smotany a celé dobre premiešame.