Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Závin s anglickou slaninou a kyslou kapustou

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Závin s anglickou slaninou a kyslou kapustou

Prísady

  • 400 g hladkej múky
  • 1 vrecko sušeného droždia
  • 100 ml vlažnej vody
  • 100 ml vlažného mlieka
  • 3 lyžice Hery maslová príchuť
  • 1 lyžička soli
  • 300 g kyslej kapusty
  • 250 g anglickej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica oleja na smaženie
  • rasca
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 bielok na potretie
  • rasca na posypanie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Sypké suroviny – droždie, soľ a múku zmiešajte dohromady. Pridajte vlažnú vodu s mliekom a Heru. Vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte hodinu kysnúť pod utierkou, na teplom mieste.
  2. Medzitým si pripravte náplň, ktorá musí vychladnúť.
  3. Cibuľu nakrájajte na drobné kocky. Anglickú slaninu na kocky trochu väčšie. Kapustu nechajte odkvapkať. Kto chce mať kapustu menej kyslú, môže ju ešte prepláchnuť vodou a nechať odkvapkať.
  4. Vo veľkej panvici zahrejte olej a osmažte na ňom cibuľu a slaninu do chrumkava. Pridajte kyslú kapustu. Premiešajte a dajte opäť do sitka. Odkvapká prebytočná mastnota. Nechajte úplne vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na placku. Dajte na ňu vychladnutú náplň. Pevne zrolujte a dajte do pekáča vyloženého papierom na pečenie. Potrite bielkom a posypte rascou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 35 minút, dokiaľ závin nezozlatne.
  5. Nechajte trochu vychladnúť. Môžete podávať teplý i studený.