Závin s anglickou slaninou a kyslou kapustou
Čas pečenia1 ure 0 minute
Čas prípravy
1 porce

Prísady
- 400 g hladkej múky
- 1 vrecko sušeného droždia
- 100 ml vlažnej vody
- 100 ml vlažného mlieka
- 3 lyžice Hery maslová príchuť
- 1 lyžička soli
- 300 g kyslej kapusty
- 250 g anglickej slaniny
- 1 cibuľa
- 1 lyžica oleja na smaženie
- rasca
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 bielok na potretie
- rasca na posypanie
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Sypké suroviny – droždie, soľ a múku zmiešajte dohromady. Pridajte vlažnú vodu s mliekom a Heru. Vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte hodinu kysnúť pod utierkou, na teplom mieste.
- Medzitým si pripravte náplň, ktorá musí vychladnúť.
- Cibuľu nakrájajte na drobné kocky. Anglickú slaninu na kocky trochu väčšie. Kapustu nechajte odkvapkať. Kto chce mať kapustu menej kyslú, môže ju ešte prepláchnuť vodou a nechať odkvapkať.
- Vo veľkej panvici zahrejte olej a osmažte na ňom cibuľu a slaninu do chrumkava. Pridajte kyslú kapustu. Premiešajte a dajte opäť do sitka. Odkvapká prebytočná mastnota. Nechajte úplne vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na placku. Dajte na ňu vychladnutú náplň. Pevne zrolujte a dajte do pekáča vyloženého papierom na pečenie. Potrite bielkom a posypte rascou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 35 minút, dokiaľ závin nezozlatne.
- Nechajte trochu vychladnúť. Môžete podávať teplý i studený.