use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bochníky

  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Bochníky

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 350 g bezlepkovej múky
  • 100 g pohánkovej múky
  • 1 PL cukru
  • pol kocky droždia
  • 250 ml mlieka
  • 1 ČL soli
  • 2 vajcia
  • 50 g rastlinného tuku Hera

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Z vlažného mlieka, lyžice cukru a droždia nechajte na teplom mieste vzísť kvások. V mise zmiešajte obe múky, pridajte soľ, 2 žĺtky a 1 bielok (druhý bielok si nechajte na potretie), rozpustenú Heru a nakoniec vmiešajte hotový kvások. Zmes poriadne premiešajte – najlepšie ručným šľahačom. Z cesta tvarujte rožky alebo bochníky, ktoré hore pozdĺžne narežte, potrite zvyšným bielkom a posypte semienkami (ľanové, slnečnica, mak, soľ…). Bochníky nechajte v rúre na plechu ešte cca 20 minút kysnúť pri asi 50 °C. Potom pečte na 170 °C ďalších cca 20 minút dozlatista.