Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nebo v ústach

Nebo v ústach: Tortička s jahodami

Jahodová sezóna je v plnom prúde, a tak vám prinášame ďalšiu várku jahodovej inšpirácie. Ľahká piškóta a čerstvé jahody sú kombinácia, ktorá si vás získa od prvého hltu. Navyše je príprava jahodovej torty neskutočne jednoduchá a pomôcť vám môžu napríklad aj deti.
  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Nebo v ústach

Prísady

  • 250 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 4 vajcia
  • 125 g Hery maslovej
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 1,5 kg jahôd
  • jahodová marmeláda
  • 2 balenie želatíny na tortu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Najskôr pripravte cesto. Zmiešajte Heru maslovú s cukrami, pridajte žĺtky a všetko dobre premiešajte. Potom k zmesi prilejte smotanu a prisypte múku s kypriacim práškom.
  2. Teraz prichádzajú na rad bielky, z ktorých je potrebné vyšľahať tuhý sneh. Dajte si pozor na to, aby ste ho neprešľahali. Keď budete mať sneh hotový, vmiešajte ho opatrne do cesta.
  3. Vymažte si tortovú formu maslom a vysypte múkou. Potom do nej cesto nalejte a pečte ho na 180 °C cca 45 minút. Že je korpus hotový, spoznáte tak, že bude zlatistý na povrchu. Korpus nechajte vychladnúť a potrite ho jahodovou marmeládou. Teraz už stačí len poukladať na tortu nakrájané jahody a zaliať ich pripravenou želatínou.
  4. Tortu je dobré nechať cez noc v chladničke, aby mohla dobre stuhnúť.