Nebo v ústach
Jahodová sezóna je v plnom prúde, a tak vám prinášame ďalšiu várku jahodovej inšpirácie. Ľahká piškóta a čerstvé jahody sú kombinácia, ktorá si vás získa od prvého hltu. Navyše je príprava jahodovej torty neskutočne jednoduchá a pomôcť vám môžu napríklad aj deti.
- Čas prípravy35 minute
- 12 porce
Prísady
CESTO
- 125 g Hery maslovej
- 250 g polohrubej múky
- 150 g práškového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 balenie vanilkového cukru
- 4 vajcia
- 125 ml smotany na šľahanie
NA ZDOBENIE
- 1,5 kg jahôd
- jahodová marmeláda
- 2 balenie želatíny na tortu
Príprava
Postup prípravy
- Najskôr pripravte cesto. Zmiešajte Heru maslovú s cukrami, pridajte žĺtky a všetko dobre premiešajte. Potom k zmesi prilejte smotanu a prisypte múku s kypriacim práškom.
- Teraz prichádzajú na rad bielky, z ktorých je potrebné vyšľahať tuhý sneh. Dajte si pozor na to, aby ste ho neprešľahali. Keď budete mať sneh hotový, vmiešajte ho opatrne do cesta.
- Vymažte si tortovú formu maslom a vysypte múkou. Potom do nej cesto nalejte a pečte ho na 180 °C cca 45 minút. Že je korpus hotový, spoznáte tak, že bude zlatistý na povrchu. Korpus nechajte vychladnúť a potrite ho jahodovou marmeládou. Teraz už stačí len poukladať na tortu nakrájané jahody a zaliať ich pripravenou želatínou.
- Tortu je dobré nechať cez noc v chladničke, aby mohla dobre stuhnúť.