use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nebo v ústach

Jahodová sezóna je v plnom prúde, a tak vám prinášame ďalšiu várku jahodovej inšpirácie. Ľahká piškóta a čerstvé jahody sú kombinácia, ktorá si vás získa od prvého hltu. Navyše je príprava jahodovej torty neskutočne jednoduchá a pomôcť vám môžu napríklad aj deti.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 12 porce
recipe image Nebo v ústach

Prísady

CESTO
  • 125 g Hery maslovej
  • 250 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 4 vajcia
  • 125 ml smotany na šľahanie
NA ZDOBENIE
  • 1,5 kg jahôd
  • jahodová marmeláda
  • 2 balenie želatíny na tortu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najskôr pripravte cesto. Zmiešajte Heru maslovú s cukrami, pridajte žĺtky a všetko dobre premiešajte. Potom k zmesi prilejte smotanu a prisypte múku s kypriacim práškom.
      2. Teraz prichádzajú na rad bielky, z ktorých je potrebné vyšľahať tuhý sneh. Dajte si pozor na to, aby ste ho neprešľahali. Keď budete mať sneh hotový, vmiešajte ho opatrne do cesta.
      3. Vymažte si tortovú formu maslom a vysypte múkou. Potom do nej cesto nalejte a pečte ho na 180 °C cca 45 minút. Že je korpus hotový, spoznáte tak, že bude zlatistý na povrchu. Korpus nechajte vychladnúť a potrite ho jahodovou marmeládou. Teraz už stačí len poukladať na tortu nakrájané jahody a zaliať ich pripravenou želatínou.
      4. Tortu je dobré nechať cez noc v chladničke, aby mohla dobre stuhnúť.