Chilli čokoládová torta
Niekto to rád...ostré! Vyskúšajte túto lahodnú čokoládovú tortu, ktorej dodáva iskru štipka chilli.
- Čas prípravy35 minute
- 12 porce
Prísady
Na cesto:
- 12 dkg Hery
- 18 dkg polohrubej múky
- 6 dkg práškového cukru
- 1 žĺtok
Náplň:
- 3 dl smotany na šľahanie
- 10 dkg čokolády
- 3 žĺtka
- 6 dkg cukru
- strúhaná kôra z 1 pomaranča
- čili korenie na dochutenie
Príprava
Postup prípravy
- Vo veľkej mise spolu zmiešame suroviny na cesto, okrem vaječného žĺtka. To do zmesi zapracujeme ručne a vypracujeme cesto.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 - 4 mm a vykrojíme tvar, ktorý sa zmestí na dno nízkej okrúhlej koláčovej formy. Zvyšok cesta môžeme opäť zapracovať dohromady a opakovane použiť. Na dno formy položíme cesto a poriadne vyplníme aj prázdne miesta po okrajoch formy. Pečieme dozlatova v rúre rozohriatej na 180° Celzia.
- Vaječné žĺtky, cukor a smotanu zohrievame za stáleho miešania na miernom ohni, až kým zmes nestuhne, no zostane hladká. Odložíme z ohňa, aby zmes nezačala hrudkovatieť. Primiešame malé čokoládové kúsky, čili korenie a pomarančovú kôru. Napokon krémovú plnku rovnomerne natrieme na upečený základ z cesta a necháme vychladnúť v chladničke. Tip Vrch torty môžeme vyzdobiť šľahačkou, jahodami i malými čili papričkami.