use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Chilli čokoládová torta

Niekto to rád...ostré! Vyskúšajte túto lahodnú čokoládovú tortu, ktorej dodáva iskru štipka chilli.
  • 1 ure
  • Čas prípravy35 minute
  • 12 porce
recipe image Chilli čokoládová torta

Prísady

Na cesto:
  • 12 dkg Hery
  • 18 dkg polohrubej múky
  • 6 dkg práškového cukru
  • 1 žĺtok
Náplň:
  • 3 dl smotany na šľahanie
  • 10 dkg čokolády
  • 3 žĺtka
  • 6 dkg cukru
  • strúhaná kôra z 1 pomaranča
  • čili korenie na dochutenie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vo veľkej mise spolu zmiešame suroviny na cesto, okrem vaječného žĺtka. To do zmesi zapracujeme ručne a vypracujeme cesto.
      2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 - 4 mm a vykrojíme tvar, ktorý sa zmestí na dno nízkej okrúhlej koláčovej formy. Zvyšok cesta môžeme opäť zapracovať dohromady a opakovane použiť. Na dno formy položíme cesto a poriadne vyplníme aj prázdne miesta po okrajoch formy. Pečieme dozlatova v rúre rozohriatej na 180° Celzia.
      3. Vaječné žĺtky, cukor a smotanu zohrievame za stáleho miešania na miernom ohni, až kým zmes nestuhne, no zostane hladká. Odložíme z ohňa, aby zmes nezačala hrudkovatieť. Primiešame malé čokoládové kúsky, čili korenie a pomarančovú kôru. Napokon krémovú plnku rovnomerne natrieme na upečený základ z cesta a necháme vychladnúť v chladničke. Tip Vrch torty môžeme vyzdobiť šľahačkou, jahodami i malými čili papričkami.