Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová torta

Rýchla čokoládová torta sa pečie len 7 minút a bude vám k nej stačiť len mikrovlnná rúra. Neveríte? Vyskúšajte
  • 30 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Čokoládová torta

Prísady

Na tortu:
  • 100 ml rozpusteného rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • 175 g krupicového cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 3 lyžice kvalitného kakaa
  • 100 ml horúcej vody
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 veľké vajíčka
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • čokoládový posyp a okvetné lístky ruže na ozdobu
Na ganache:
  • 100 g tmavej čokolády, nalámanej na kúsky
  • 5 lyžíc veľmi tučnej smotany

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Silikónovú formu (vhodnú do mikrovlnnej rúry s priemerom 22 cm) vymažte rastlinným tukom a dno vyložte papierom na pečenie. Vo väčšej mise zmiešajte cukor, preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. V menšej miske vyšľahajte všetky mokré ingrediencie, kým sa nespoja. Mokré ingrediencie vlejte k suchým ingredienciám a spracujte hladké cesto bez hrudiek. Cesto vlejte do pripravenej formy a párkrát s ňou jemne buchnite o stôl, čím sa zbavíte vzduchových bubliniek. Formu prikryte potravinovou fóliou vhodnou do mikrovlnnej rúry.
  2. Pripravujte na najvyššom výkone (800 W) 7 minút. Formu vyberte z mikrovlnnej rúry a pomocou špajle vyskúšajte, či je korpus správne prepečený. Formu s korpusom nechajte ešte 5 minút odpočívať a potom vyklopte na chladiacu mriežku.
  3. Medzitým si pripravte ganache. V mikrovlnnej rúre (600 W) rozpusťte čokoládu, bude to trvať asi 2 minúty. Každých 30 sekúnd ju poriadne premiešajte. K rozpustenej čokoláde potom len nakoniec vmiešajte smotanu.
  4. Vychladený korpus už len polejte pripravenou ganachou, ozdobte čokoládovým posypom a okvetnými lístkami ruže.