use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová torta

Rýchla čokoládová torta sa pečie len 7 minút a bude vám k nej stačiť len mikrovlnná rúra. Neveríte? Vyskúšajte
  • 30 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Čokoládová torta

Prísady

Na tortu:
  • 100 ml rozpusteného rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • 175 g krupicového cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 3 lyžice kvalitného kakaa
  • 100 ml horúcej vody
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 veľké vajíčka
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • čokoládový posyp a okvetné lístky ruže na ozdobu
Na ganache:
  • 100 g tmavej čokolády, nalámanej na kúsky
  • 5 lyžíc veľmi tučnej smotany

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Silikónovú formu (vhodnú do mikrovlnnej rúry s priemerom 22 cm) vymažte rastlinným tukom a dno vyložte papierom na pečenie. Vo väčšej mise zmiešajte cukor, preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. V menšej miske vyšľahajte všetky mokré ingrediencie, kým sa nespoja. Mokré ingrediencie vlejte k suchým ingredienciám a spracujte hladké cesto bez hrudiek. Cesto vlejte do pripravenej formy a párkrát s ňou jemne buchnite o stôl, čím sa zbavíte vzduchových bubliniek. Formu prikryte potravinovou fóliou vhodnou do mikrovlnnej rúry.
      2. Pripravujte na najvyššom výkone (800 W) 7 minút. Formu vyberte z mikrovlnnej rúry a pomocou špajle vyskúšajte, či je korpus správne prepečený. Formu s korpusom nechajte ešte 5 minút odpočívať a potom vyklopte na chladiacu mriežku.
      3. Medzitým si pripravte ganache. V mikrovlnnej rúre (600 W) rozpusťte čokoládu, bude to trvať asi 2 minúty. Každých 30 sekúnd ju poriadne premiešajte. K rozpustenej čokoláde potom len nakoniec vmiešajte smotanu.
      4. Vychladený korpus už len polejte pripravenou ganachou, ozdobte čokoládovým posypom a okvetnými lístkami ruže.