Čokoládová torta
Rýchla čokoládová torta sa pečie len 7 minút a bude vám k nej stačiť len mikrovlnná rúra. Neveríte? Vyskúšajte
- Čas prípravy20 minute
- 12 porce
Prísady
Na tortu:
- 100 ml rozpusteného rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
- 175 g krupicového cukru
- 140 g hladkej múky
- 3 lyžice kvalitného kakaa
- 100 ml horúcej vody
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- 2 veľké vajíčka
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- čokoládový posyp a okvetné lístky ruže na ozdobu
Na ganache:
- 100 g tmavej čokolády, nalámanej na kúsky
- 5 lyžíc veľmi tučnej smotany
Príprava
Postup prípravy
- Silikónovú formu (vhodnú do mikrovlnnej rúry s priemerom 22 cm) vymažte rastlinným tukom a dno vyložte papierom na pečenie. Vo väčšej mise zmiešajte cukor, preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. V menšej miske vyšľahajte všetky mokré ingrediencie, kým sa nespoja. Mokré ingrediencie vlejte k suchým ingredienciám a spracujte hladké cesto bez hrudiek. Cesto vlejte do pripravenej formy a párkrát s ňou jemne buchnite o stôl, čím sa zbavíte vzduchových bubliniek. Formu prikryte potravinovou fóliou vhodnou do mikrovlnnej rúry.
- Pripravujte na najvyššom výkone (800 W) 7 minút. Formu vyberte z mikrovlnnej rúry a pomocou špajle vyskúšajte, či je korpus správne prepečený. Formu s korpusom nechajte ešte 5 minút odpočívať a potom vyklopte na chladiacu mriežku.
- Medzitým si pripravte ganache. V mikrovlnnej rúre (600 W) rozpusťte čokoládu, bude to trvať asi 2 minúty. Každých 30 sekúnd ju poriadne premiešajte. K rozpustenej čokoláde potom len nakoniec vmiešajte smotanu.
- Vychladený korpus už len polejte pripravenou ganachou, ozdobte čokoládovým posypom a okvetnými lístkami ruže.