use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Citrónovo-makové cupcakes s jahodovým krémom plnené domácou marmeládou

Domáca marmeláda povýši tieto citrónovo-makové cupcakes na úplne inú úroveň. A čo zostane, môžete namastiť na chlieb s poctivou vrstvou masla, mňam!
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy1 ure
  • 12 porce
recipe image Citrónovo-makové cupcakes s jahodovým krémom plnené domácou marmeládou

Prísady

Korpus
  • 115 g Hera Maslová príchuť
  • 100 g kryštálového cukru
  • 30 g domáceho vanilkového cukru
  • 3 středne veľké vajec
  • 60 ml vlažného mlieka
  • 100 g preosiatej hladkej múky
  • 95 g polohrubej múky
  • štipku soli
  • 2 lyžičky nebezpečné do pečiva
  • kôra z 2 citrónov a šťava z nich
  • 20 g maku
Jahodový krém
  • 160 g syru Philadelphia nebo potraviny smotanového syra
  • 40 g Hera Maslová príchuť
  • 320 g práškového cukru
  • 3 velké jahody nakrájané na malé kocky
Domáca jahodová marmeláda
  • ½ lyžičky kyseliny citrónovej
  • 800 g čokoládálového cukru
  • 500 g jahôd
  • 1 ks Pektogel (inak želírovací přípravky)

      Príprava

      Postup
      1. Rúru necháte predhriať na 175 °C.
      2. Zmäknutú Heru maslovou príchuť vyšľaháte do peny.
      3. Potom postupne prisypávate preosiaty cukor pokiaľ nebude pena hladká.
      4. Potom vmiešate celé vajce, vždy zamiešavate jedno po druhom.
      5. V ďalšej mise zmiešaním múky, soli a prášku do pečiva vytvoríte sypkú zmes.
      6. Tú do cesta postupne zapracovávate striedavo s vlažným mliekom pokiaľ nebude cesto dostatočne hladké.
      7. Cesto príliš dlho nešľahajte, iba dokiaľ sa ingrediencie pekne spojili.
      8. Pridáte kôru aj šťavu z citróna a nakoniec mak.
      9. Košíčky ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť.
      10. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo v košíčkoch, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.
      Domáca jahodová marmeláda
      1. Jahodový pretlak varíte 10 minút od bodu varu.
      2. Pridáte ostatné suroviny a varíte ešte 10 minút.
      3. Teplou jahodovou marmeládou naplníte suché poháriky a uzavriete vrchnákomkom.
      4. Poháre s jahodovou marmeládou otočíte hore dnom a necháte vychladnúť.
      Jahodový krém:
      1. Zmäknutú Heru maslovou príchuť vyšľaháte do hladkej, nadýchanej peny, a postupne pridávate preosiaty práškový cukor, pokiaľ nie je pena jednoliata a hladká.
      2. Potom postupne pridávate smotanový syr.
      3. Nakoniec ručne vmiešate nadrobno nakrájané jahody.
      4. Po vychladnutí urobíte do vrchnej časti košíčka vykrajovačom jamôčku, ktorú naplníte domácou marmeládou. Pomocou cukrárenského vrecka a špičky nanesiete vychladený krém.