Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Citrónovo-makové cupcakes s jahodovým krémom plnené domácou marmeládou

Domáca marmeláda povýši tieto citrónovo-makové cupcakes na úplne inú úroveň. A čo zostane, môžete namastiť na chlieb s poctivou vrstvou masla, mňam!
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy1 ure
  • 12 porce
recipe image Citrónovo-makové cupcakes s jahodovým krémom plnené domácou marmeládou

Prísady

Korpus
  • 115 g Hera Maslová príchuť
  • 100 g kryštálového cukru
  • 30 g domáceho vanilkového cukru
  • 3 středne veľké vajec
  • 60 ml vlažného mlieka
  • 100 g preosiatej hladkej múky
  • 95 g polohrubej múky
  • štipku soli
  • 2 lyžičky nebezpečné do pečiva
  • kôra z 2 citrónov a šťava z nich
  • 20 g maku
Jahodový krém
  • 160 g syru Philadelphia nebo potraviny smotanového syra
  • 40 g Hera Maslová príchuť
  • 320 g práškového cukru
  • 3 velké jahody nakrájané na malé kocky
Domáca jahodová marmeláda
  • ½ lyžičky kyseliny citrónovej
  • 800 g čokoládálového cukru
  • 500 g jahôd
  • 1 ks Pektogel (inak želírovací přípravky)

      Príprava

      Postup
      1. Rúru necháte predhriať na 175 °C.
      2. Zmäknutú Heru maslovou príchuť vyšľaháte do peny.
      3. Potom postupne prisypávate preosiaty cukor pokiaľ nebude pena hladká.
      4. Potom vmiešate celé vajce, vždy zamiešavate jedno po druhom.
      5. V ďalšej mise zmiešaním múky, soli a prášku do pečiva vytvoríte sypkú zmes.
      6. Tú do cesta postupne zapracovávate striedavo s vlažným mliekom pokiaľ nebude cesto dostatočne hladké.
      7. Cesto príliš dlho nešľahajte, iba dokiaľ sa ingrediencie pekne spojili.
      8. Pridáte kôru aj šťavu z citróna a nakoniec mak.
      9. Košíčky ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť.
      10. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo v košíčkoch, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.
      Domáca jahodová marmeláda
      1. Jahodový pretlak varíte 10 minút od bodu varu.
      2. Pridáte ostatné suroviny a varíte ešte 10 minút.
      3. Teplou jahodovou marmeládou naplníte suché poháriky a uzavriete vrchnákomkom.
      4. Poháre s jahodovou marmeládou otočíte hore dnom a necháte vychladnúť.
      Jahodový krém:
      1. Zmäknutú Heru maslovou príchuť vyšľaháte do hladkej, nadýchanej peny, a postupne pridávate preosiaty práškový cukor, pokiaľ nie je pena jednoliata a hladká.
      2. Potom postupne pridávate smotanový syr.
      3. Nakoniec ručne vmiešate nadrobno nakrájané jahody.
      4. Po vychladnutí urobíte do vrchnej časti košíčka vykrajovačom jamôčku, ktorú naplníte domácou marmeládou. Pomocou cukrárenského vrecka a špičky nanesiete vychladený krém.