use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodové cheesecake cupcakes

Jednoduché nepečené "kapkejky", ktoré chutia skvelo s akýmkoľvek sezónnym ovocím.
  • 1 ure
  • Čas prípravy40 minute
  • 12 porce
recipe image Jahodové cheesecake cupcakes

Prísady

Korpus
  • 200 g sušienok
  • 100 g Hera Maslová príchuť
  • 70 g mandlí
  • 100 g práškového cukru
  • 4 plátky čírej želatíny
  • 300 ml vysokopercentnej smotany na šľahanie (min. 33 % tuku)
  • 300 g syru Philadelphia alebo iného smotanového syra
  • kôra z jednej limetky
  • jahody na ozdobenie

      Príprava

      Postup
      1. Sušienky dáte do vrecúška a valčekom na cesto ich rozdrvíte.
      2. Zmiešate so zmäknutou rastlinnou tukovou nátierkou Hera Maslová príchuť a drvenými mandľami.
      3. Vzniknutú hmotu vtlačíte do košíčkov na muffiny.
      4. Medzitým v miske namočíte na pár minút želatínu.
      5. Prelejete ju do hrnca, privediete do varu a odstavíte z plameňa.
      6. Pridáte smotanu a miešate.
      7. Necháte mierne vychladnúť.
      8. Preosiaty práškový cukor vyšľaháte so smotanovým syrom a limetkovou kôrou dohladka.
      9. Obe zmesi spojíte a plníte nimi pripravené košíčky, ktoré necháte aspoň 6 hodín pod fóliou odležať v chladničke, najlepšie však cez noc.