Jahodové cheesecake cupcakes
Jednoduché nepečené "kapkejky", ktoré chutia skvelo s akýmkoľvek sezónnym ovocím.
- Čas prípravy40 minute
- 12 porce
Prísady
Korpus
- 200 g sušienok
- 100 g Hera Maslová príchuť
- 70 g mandlí
- 100 g práškového cukru
- 4 plátky čírej želatíny
- 300 ml vysokopercentnej smotany na šľahanie (min. 33 % tuku)
- 300 g syru Philadelphia alebo iného smotanového syra
- kôra z jednej limetky
- jahody na ozdobenie
Príprava
Postup
- Sušienky dáte do vrecúška a valčekom na cesto ich rozdrvíte.
- Zmiešate so zmäknutou rastlinnou tukovou nátierkou Hera Maslová príchuť a drvenými mandľami.
- Vzniknutú hmotu vtlačíte do košíčkov na muffiny.
- Medzitým v miske namočíte na pár minút želatínu.
- Prelejete ju do hrnca, privediete do varu a odstavíte z plameňa.
- Pridáte smotanu a miešate.
- Necháte mierne vychladnúť.
- Preosiaty práškový cukor vyšľaháte so smotanovým syrom a limetkovou kôrou dohladka.
- Obe zmesi spojíte a plníte nimi pripravené košíčky, ktoré necháte aspoň 6 hodín pod fóliou odležať v chladničke, najlepšie však cez noc.