use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tartaletky s kyslou smotanou a jahodami

Svieže letné tartaletky s jahodami si zamilujete.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 16 porce
recipe image Tartaletky s kyslou smotanou a jahodami

Prísady

Cesto na korpusy
  • 500 g hladkej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 250 g vychladenej Hery maslová príchuť
  • 2 vajcia
  • kôra z 1 citróna
Krém z kyslej smotany
  • 300 g kyslej smotany
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • práškový cukor podľa chuti
  • 1 tobolka vanilky

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najskôr si pripravte a upečte korpusy z krehkého cesta. Odporúčame pripraviť si ich pokojne deň vopred. Cesto musí najskôr odpočívať v chladničke a upečené korpusy musia byť úplne studené, kým ich začnete plniť krémom. Z vychladených surovín si vypracujte cesto. Pracujte rýchlo, aby vám Hera príliš nezmäkla. Vypracujte nelepivé cesto, ktoré zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte hodinu v chladničke.
      2. Vychladené cesto rozdeľte do formičiek na tartaletky. Máte dve možnosti. Buď odtrhnúť kúsok cesta, vyvaľkať z neho guľku, tú vtlačiť do formičky a prstami rozprestrieť po dne a po krajoch, alebo môžete vyvaľkať plát cesta, vykrojiť z neho kolieska, také veľké, aby po vložení do formičky pokryli dno aj steny. A potom pekne prstami vytvarovať. Cesto by nemalo byť veľmi hrubé, aby zostalo dosť miesta na krém. Ideálne je použiť silikónové alebo teflónové formičky, ktoré nemusíte ani vymazávať maslom, ani vysypávať múkou. Pečte v rúre vyhriatej na 190 °C, 12 minút. Nechajte úplne vychladiť.
      3. Pripravte si krém. V robote so šľahacou metlou spolu prešľahajte kyslú smotanu, smotanu a mascarpone. Ochuťte práškovým cukrom a semienkami, ktoré vyškrabnete nožom z jednej tobolky vanilky. Krém naneste na úplne studené košíčky a ozdobte čerstvými jahodami.