Čokoládová bábovka
Pokiaľ hľadáte bábovku, ktorá nebude suchá, tak ste tu správne. Táto vďaka jogurt a čokoládovej poleve kĺže do krku sama.
Čas prípravy25 minute
12 porce

Prísady
Na cesto:
- 3 vajcia
- 250 g trstinového cukru
- 125 g rozpustenej Hery maslovej
- 120 g bieleho jogurtu
- 250 g polohrubej múky
- 50 g holandského kakaa
- 1 ČL jedlej sódy
Na ozdobenie:
- 150 ml smotany na šľahanie
- 150 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
Príprava
Postup prípravy
- Pripravte si kuchynský robot so šľahacou metlou. Do jeho misy vyklepnite vajcia a pridajte cukor. Šľahajte na vysokých otáčkach, kým nebudete mať krémovú svetlú zmes. Pridajte rozpustenú Heru, biely jogurt a premiešajte. Vo vedľajšej miske zmiešajte múku, kakao a jedlú sódu. Vmiešajte do tekutej zmesi. Vymiešajte hladké cesto.
- Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte polohrubou múkou. Vlejte do nej cesto a vložte do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečte 40 minút. Bábovka bude po upečení vnútri ešte lepivá, takže pri tomto recepte vám nepomôže test so špajľou. Upečená bábovka bude zatiahnutá po povrchu a uvidíte, ako sa odlepuje od formy. Bábovku nechajte asi 15 minút vychladnúť a vyklopte.
- Na platni v hrnci priveďte do varu smotanu. Keď sa začne variť, platňu vypnite a smotanu z nej stiahnite. Nalámte do smotany čokoládu a nechajte 5 minút rozpúšťať. Rozmiešajte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, ktorou polejete celú bábovku.
