Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová bábovka

Pokiaľ hľadáte bábovku, ktorá nebude suchá, tak ste tu správne. Táto vďaka jogurt a čokoládovej poleve kĺže do krku sama.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 12 porce
recipe image Čokoládová bábovka

Prísady

Na cesto:
  • 3 vajcia
  • 250 g trstinového cukru
  • 125 g rozpustenej Hery maslovej
  • 120 g bieleho jogurtu
  • 250 g polohrubej múky
  • 50 g holandského kakaa
  • 1 ČL jedlej sódy
Na ozdobenie:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 150 g čokolády s vysokým obsahom kakaa

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Pripravte si kuchynský robot so šľahacou metlou. Do jeho misy vyklepnite vajcia a pridajte cukor. Šľahajte na vysokých otáčkach, kým nebudete mať krémovú svetlú zmes. Pridajte rozpustenú Heru, biely jogurt a premiešajte. Vo vedľajšej miske zmiešajte múku, kakao a jedlú sódu. Vmiešajte do tekutej zmesi. Vymiešajte hladké cesto.
      2. Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte polohrubou múkou. Vlejte do nej cesto a vložte do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečte 40 minút. Bábovka bude po upečení vnútri ešte lepivá, takže pri tomto recepte vám nepomôže test so špajľou. Upečená bábovka bude zatiahnutá po povrchu a uvidíte, ako sa odlepuje od formy. Bábovku nechajte asi 15 minút vychladnúť a vyklopte.
      3. Na platni v hrnci priveďte do varu smotanu. Keď sa začne variť, platňu vypnite a smotanu z nej stiahnite. Nalámte do smotany čokoládu a nechajte 5 minút rozpúšťať. Rozmiešajte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, ktorou polejete celú bábovku.