use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová roláda s banánom

Zamaškrtili by ste si? Vyskúšajte čokoládovú roládu s banánom

Čo je lepšie než čokoláda? Čokoláda v kombinácii s banánom! Pripravte pre návštevu lahodnú roládu, ktorá je nadýchaná a získa si vás hneď s prvým kúskom. Jej príprava vám zaberie iba pár minút a výsledok vážne stojí za to!
  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Čokoládová roláda s banánom

Prísady

CESTO
  • 100 g polohrubej múky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica Hery maslovej
  • 1 lyžica teplej vody
  • 5 vajec
KRÉM
  • 200 g ricotty
  • 80 g horkej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžica Hery maslovej
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 banány

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Žĺtky vyšľahajte s krupicovým cukrom do peny, pridajte rozpustenú Heru maslovú, vodu, múku s kakaom a nakoniec primiešajte sneh.
      2. Cesto nalejte na plech, rovnomerne rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a dajte piecť na 180 °C cca 12 minút. Ešte horúce upečené cesto stočte spolu s papierom na pečenie do rolády a nechajte vychladnúť.
      3. Smotanu, ricottu a oba cukry zmiešajte. Banány olúpte, nakrájajte na kocky a pridajte k smotanovej zmesi. Vychladené cesto opatrne rozbaľte, potrite krémom a opäť opatrne zrolujte.
      4. Vo vodnom kúpeli si rozpusťte lyžicu Hery maslovej a čokoládu na varenie. Rozpustenou čokoládou potrite hotovú roládu a dajte ju stuhnúť na pár hodín do chladničky.