Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová roláda s banánom

Zamaškrtili by ste si? Vyskúšajte čokoládovú roládu s banánom

Čo je lepšie než čokoláda? Čokoláda v kombinácii s banánom! Pripravte pre návštevu lahodnú roládu, ktorá je nadýchaná a získa si vás hneď s prvým kúskom. Jej príprava vám zaberie iba pár minút a výsledok vážne stojí za to!
  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Čokoládová roláda s banánom

Prísady

CESTO
  • 100 g polohrubej múky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica Hery maslovej
  • 1 lyžica teplej vody
  • 5 vajec
KRÉM
  • 200 g ricotty
  • 80 g horkej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžica Hery maslovej
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 banány

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Žĺtky vyšľahajte s krupicovým cukrom do peny, pridajte rozpustenú Heru maslovú, vodu, múku s kakaom a nakoniec primiešajte sneh.
      2. Cesto nalejte na plech, rovnomerne rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a dajte piecť na 180 °C cca 12 minút. Ešte horúce upečené cesto stočte spolu s papierom na pečenie do rolády a nechajte vychladnúť.
      3. Smotanu, ricottu a oba cukry zmiešajte. Banány olúpte, nakrájajte na kocky a pridajte k smotanovej zmesi. Vychladené cesto opatrne rozbaľte, potrite krémom a opäť opatrne zrolujte.
      4. Vo vodnom kúpeli si rozpusťte lyžicu Hery maslovej a čokoládu na varenie. Rozpustenou čokoládou potrite hotovú roládu a dajte ju stuhnúť na pár hodín do chladničky.