Čokoládová roláda s banánom
Zamaškrtili by ste si? Vyskúšajte čokoládovú roládu s banánom
Čo je lepšie než čokoláda? Čokoláda v kombinácii s banánom! Pripravte pre návštevu lahodnú roládu, ktorá je nadýchaná a získa si vás hneď s prvým kúskom. Jej príprava vám zaberie iba pár minút a výsledok vážne stojí za to!
Čo je lepšie než čokoláda? Čokoláda v kombinácii s banánom! Pripravte pre návštevu lahodnú roládu, ktorá je nadýchaná a získa si vás hneď s prvým kúskom. Jej príprava vám zaberie iba pár minút a výsledok vážne stojí za to!
- Čas pečenia1 ure
- 1 porce
Prísady
CESTO
- 100 g polohrubej múky
- 100 g krupicového cukru
- 1 lyžica kakaa
- 1 lyžica Hery maslovej
- 1 lyžica teplej vody
- 5 vajec
KRÉM
- 200 g ricotty
- 80 g horkej čokolády
- 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 lyžica Hery maslovej
- 1 vanilkový cukor
- 3 banány
Príprava
Postup prípravy
- Žĺtky vyšľahajte s krupicovým cukrom do peny, pridajte rozpustenú Heru maslovú, vodu, múku s kakaom a nakoniec primiešajte sneh.
- Cesto nalejte na plech, rovnomerne rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a dajte piecť na 180 °C cca 12 minút. Ešte horúce upečené cesto stočte spolu s papierom na pečenie do rolády a nechajte vychladnúť.
- Smotanu, ricottu a oba cukry zmiešajte. Banány olúpte, nakrájajte na kocky a pridajte k smotanovej zmesi. Vychladené cesto opatrne rozbaľte, potrite krémom a opäť opatrne zrolujte.
- Vo vodnom kúpeli si rozpusťte lyžicu Hery maslovej a čokoládu na varenie. Rozpustenou čokoládou potrite hotovú roládu a dajte ju stuhnúť na pár hodín do chladničky.