Kokosová roláda
Milovníci kokosu, zbystrite. Táto roláda je ho totiž plná!
- Čas prípravy40 minute
- 12 porce
Prísady
Na cesto:
- 4 vajcia
- 200 g krupicového cukru
- 250 g hladkej múky
- 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 1 prášok do pečiva
- 200 g marmelády
Na krém:
- 50 g kukuričného škrobu
- 150 g strúhaného kokosu
- 500 ml mlieka
- 180 g krupicového cukru
- 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
Na ozdobu:
- kokosové plátky
Príprava
Postup prípravy
- Vajcia vyšľahajte spolu s cukrom do pevnej bielej peny. Pomocou stierky opatrne do peny vmiešajte hladkú múku s kypriacim práškom a nakoniec pridajte rozpustenú Heru. Hmotu rovnomerne rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte na 200 °C cca 10 minút. Po upečení nechajte vychladnúť a dajte na cca 2 hodiny odpočinúť.
- Medzitým si pripravte krém. Mlieko spolu s cukrom priveďte do varu a pridajte kokos. Nechajte asi pol hodiny stáť a potom dôkladne prepasírujte. Vzniknuté kokosové mlieko opäť vlejte do hrnca, zahustite škrobom a dobre povarte. Základ krému potom za stáleho miešania vychlaďte a nakoniec do vychladeného krému zašľahajte Heru. Časť krému si dajte bokom na záverečnú úpravu.
- Zvyšný krém rozotrite na povrch upečeného plátu, ktorý najprv potrite marmeládou. Plát stočte do rolády. Tú dajte vychladiť a potom povrch potrite zvyšným krémom a obaľte kokosovými plátkami.