use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kokosová roláda

Milovníci kokosu, zbystrite. Táto roláda je ho totiž plná!
  • 50 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 12 porce
recipe image Kokosová roláda

Prísady

Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 200 g krupicového cukru
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 g marmelády
Na krém:
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 150 g strúhaného kokosu
  • 500 ml mlieka
  • 180 g krupicového cukru
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
Na ozdobu:
  • kokosové plátky

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vajcia vyšľahajte spolu s cukrom do pevnej bielej peny. Pomocou stierky opatrne do peny vmiešajte hladkú múku s kypriacim práškom a nakoniec pridajte rozpustenú Heru. Hmotu rovnomerne rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte na 200 °C cca 10 minút. Po upečení nechajte vychladnúť a dajte na cca 2 hodiny odpočinúť.
      2. Medzitým si pripravte krém. Mlieko spolu s cukrom priveďte do varu a pridajte kokos. Nechajte asi pol hodiny stáť a potom dôkladne prepasírujte. Vzniknuté kokosové mlieko opäť vlejte do hrnca, zahustite škrobom a dobre povarte. Základ krému potom za stáleho miešania vychlaďte a nakoniec do vychladeného krému zašľahajte Heru. Časť krému si dajte bokom na záverečnú úpravu.
      3. Zvyšný krém rozotrite na povrch upečeného plátu, ktorý najprv potrite marmeládou. Plát stočte do rolády. Tú dajte vychladiť a potom povrch potrite zvyšným krémom a obaľte kokosovými plátkami.