Čokoládová symfónia
Z tohto dezertu budete spievať ódy!
Vynikajúca kakaová pochúťka s višňami.
Vynikajúca kakaová pochúťka s višňami.
Čas prípravy40 minute
14 porce

Prísady
Na cesto:
- 6 vajec
- 120 g kryštálového cukru
- 25 g kakaa
- 90 g hladkej múky
- ½ ČL prášku do pečiva
Na náplň:
- 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový puding
- 100 g kryštálového cukru
- 500 ml mlieka
- 40 g kakaa
- 150 g višní v čokoláde
Na ozdobu:
- 100 g čokoládovej polevy
Príprava
Postup prípravy
- Žĺtky vyšľahajte s tretinou cukru do peny. Bielky vyšľahajte so zvyškom cukru na sneh. Tretinu bielkového snehu primiešajte k žĺtkovej pene, opatrne premiešajte a potom pridajte aj zvyšok bielkového snehu. Prisypte aj preosiatu múku, kakao a kypriaci prášok. Opäť opatrne premiešajte. Cesto nalejte do pripraveného plechu, zarovnajte a pečte v rúre predhriatej na 220 °C asi 10 – 12 minút.
- Na krém uvarte puding podľa návodu a nechajte ho vychladnúť. Heru s práškovým cukrom vyšľahajte do peny, pridajte vychladený puding a kakao. Plát rozkrojte na 3 rovnaké časti, potrite štvrtinou krému a posypte polovicou višní. Na ne natrite druhú štvrtinu krému a priklopte druhým plátom piškóty. Ďalšiu vrstvu pripravte rovnako. Nechajte aspoň 5 – 6 hodín chladiť. Po vychladnutí polejte čokoládovou polevou.
