use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová symfónia

Z tohto dezertu budete spievať ódy!
Vynikajúca kakaová pochúťka s višňami.
  • 1 ure
  • Čas prípravy40 minute
  • 14 porce
recipe image Čokoládová symfónia

Prísady

Na cesto:
  • 6 vajec
  • 120 g kryštálového cukru
  • 25 g kakaa
  • 90 g hladkej múky
  • ½ ČL prášku do pečiva
Na náplň:
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 100 g kryštálového cukru
  • 500 ml mlieka
  • 40 g kakaa
  • 150 g višní v čokoláde
Na ozdobu:
  • 100 g čokoládovej polevy

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Žĺtky vyšľahajte s tretinou cukru do peny. Bielky vyšľahajte so zvyškom cukru na sneh. Tretinu bielkového snehu primiešajte k žĺtkovej pene, opatrne premiešajte a potom pridajte aj zvyšok bielkového snehu. Prisypte aj preosiatu múku, kakao a kypriaci prášok. Opäť opatrne premiešajte. Cesto nalejte do pripraveného plechu, zarovnajte a pečte v rúre predhriatej na 220 °C asi 10 – 12 minút.
      2. Na krém uvarte puding podľa návodu a nechajte ho vychladnúť. Heru s práškovým cukrom vyšľahajte do peny, pridajte vychladený puding a kakao. Plát rozkrojte na 3 rovnaké časti, potrite štvrtinou krému a posypte polovicou višní. Na ne natrite druhú štvrtinu krému a priklopte druhým plátom piškóty. Ďalšiu vrstvu pripravte rovnako. Nechajte aspoň 5 – 6 hodín chladiť. Po vychladnutí polejte čokoládovou polevou.