Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová symfónia

Z tohto dezertu budete spievať ódy!
Vynikajúca kakaová pochúťka s višňami.
  • 1 ure
  • Čas prípravy40 minute
  • 14 porce
recipe image Čokoládová symfónia

Prísady

Na cesto:
  • 6 vajec
  • 120 g kryštálového cukru
  • 25 g kakaa
  • 90 g hladkej múky
  • ½ ČL prášku do pečiva
Na náplň:
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 100 g kryštálového cukru
  • 500 ml mlieka
  • 40 g kakaa
  • 150 g višní v čokoláde
Na ozdobu:
  • 100 g čokoládovej polevy

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Žĺtky vyšľahajte s tretinou cukru do peny. Bielky vyšľahajte so zvyškom cukru na sneh. Tretinu bielkového snehu primiešajte k žĺtkovej pene, opatrne premiešajte a potom pridajte aj zvyšok bielkového snehu. Prisypte aj preosiatu múku, kakao a kypriaci prášok. Opäť opatrne premiešajte. Cesto nalejte do pripraveného plechu, zarovnajte a pečte v rúre predhriatej na 220 °C asi 10 – 12 minút.
      2. Na krém uvarte puding podľa návodu a nechajte ho vychladnúť. Heru s práškovým cukrom vyšľahajte do peny, pridajte vychladený puding a kakao. Plát rozkrojte na 3 rovnaké časti, potrite štvrtinou krému a posypte polovicou višní. Na ne natrite druhú štvrtinu krému a priklopte druhým plátom piškóty. Ďalšiu vrstvu pripravte rovnako. Nechajte aspoň 5 – 6 hodín chladiť. Po vychladnutí polejte čokoládovou polevou.