Čučoriedkové lievančeky
Nadýchané lievance s čučoriedkami sú skvelé na raňajky. A obed, A večera. A dezert. A... :)
- Čas prípravy15 minute
- 4 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 130 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžičky jedlej sódy
- štipka soli
- 2 lyžice krupicového cukru
- 1 veľké vajíčko, ľahko prešľahané
- 240 ml cmaru
- 3 lyžice rastlinného tuku Hera maslová príchuť, rozpustené
- čerstvé alebo mrazené čučoriedky
- navyše Hera maslová príchuť na smaženie lievančekov
Príprava
Postup prípravy
- Vo veľkej mise prešľahajte spoločne múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a cukor. V ďalšej mise prešľahajte vajíčko, cmar a rozpustenú Heru maslovú. V mise so suchou zmesou vytvorte jamku a pomaly do nej zapracujte tekutú zmes. Buďte opatrní a cesto nepremiešajte, lievančeky by stratili nadýchanosť.
- Na strednom plameni rozpáľte nepriľnavú panvicu alebo panvicu na lievance a jemne ju vymažte Herou maslovou. Tvorte lievančeky s priemerom asi 10 cm a smažte ich z každej strany približne 3 minúty alebo až budú spodné okraje krásne zlatisté a na vrchnej časti lievančekov sa začnú objavovať malé bublinky.
- Servírujte so svojím obľúbeným džemom, sirupom alebo šľahačkou.
- TIP: Cesto môžete pripraviť aj večer. Misu s cestom len prikryte fóliou a uložte na noc do chladničky.