Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lievance

Narozdiel od palaciniek sú lievance pekne nadýchané. Ozdobte si ich podľa chuti jogurtom, medom a ovocím. Sú skvelé aj s javorovým sirupom a orieškami.
  • 30 minute
  • Čas prípravy15 minute
  • 4 porce
recipe image Lievance

Prísady

Na cesto:
  • 150 g hladkej múky
  • ⅓ prášku do pečiva
  • 30 g rastlinného tuku Hera
  • 25 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 175 ml cmaru
Na ozdobu:
  • ovocie podľa chuti (jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle…)
  • med
  • biely jogurt

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Preosejte múku a kypriaci prášok do veľkej misy. Pridajte rozpustenú Heru, cukor, štipku soli, a cmar. Všetko zmiešajte vareškou alebo mixérom, kým nebude cesto husté a bez hrudiek. Rozohrejte panvicu. Pomocou naberačky nalievajte na panvicu cesto a opekajte z oboch strán, kým jemne nezhnednú.
      2. Takto pripravte všetky lievančeky a môžete podávať. Ozdobte čerstvým ovocím, medom alebo bielym jogurtom.