Lievance
Narozdiel od palaciniek sú lievance pekne nadýchané. Ozdobte si ich podľa chuti jogurtom, medom a ovocím. Sú skvelé aj s javorovým sirupom a orieškami.
- Čas prípravy15 minute
- 4 porce
Prísady
Na cesto:
- 150 g hladkej múky
- ⅓ prášku do pečiva
- 30 g rastlinného tuku Hera
- 25 g práškového cukru
- 1 vajce
- 175 ml cmaru
Na ozdobu:
- ovocie podľa chuti (jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle…)
- med
- biely jogurt
Príprava
Postup prípravy
- Preosejte múku a kypriaci prášok do veľkej misy. Pridajte rozpustenú Heru, cukor, štipku soli, a cmar. Všetko zmiešajte vareškou alebo mixérom, kým nebude cesto husté a bez hrudiek. Rozohrejte panvicu. Pomocou naberačky nalievajte na panvicu cesto a opekajte z oboch strán, kým jemne nezhnednú.
- Takto pripravte všetky lievančeky a môžete podávať. Ozdobte čerstvým ovocím, medom alebo bielym jogurtom.