Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cuketové košíčky so slaninou

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Cuketové košíčky so slaninou

Prísady

  • 12,5 dkg Hery
  • 45 dkg polohrubej múky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 dl vody
  • 1 vajce
  • 2 dkg droždia
  • 1 čerstvá cukina
  • 25 dkg tvarohu
  • 10 dkg prerastenej slaninky
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 žĺtok
  • soľ a čiene mleté korenie
  • Hera a múka na vymazanie formičiek na pečenie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. V pohári teplej vody do hladka vyšľaháme cukor, droždie a jednu polievkovú lyžicu múky. Zmes droždia necháme odpočívať približne 5 - 10 minút. Zvyšok múky zmiešame so soľou a Herou. Pridáme droždie a vajíčko a vymiesime hladké, vláčne cesto. Keď je cesto dostatočne vláčne, prikryjeme ho handrou a necháme vykysnúť na teplom mieste, až kým nezdvojnásobí svoj objem. Slaninku nakrájame na malé kúsky a opečieme ju na ohni. Umytú cukinu nastrúhame do misy. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu, vaječný žĺtok a podľa chuti dokoreníme. Košíčky na pečenie vymažeme Herou a poprášime múkou. Vykysnuté cesto rozdelíme do približne 4 - 5 dkg veľkých kúskov a vyvaľkáme ich tak, aby sa zmestili do vymastených košíčkových foriem. Formy vystelieme cestom, aby sa do nich zmestila pripravená cukinová zmes. Naplníme košíčky a pečieme ich v rúre rozohriatej na 170° Celzia, až kým nie sú upečené do zlatova. Tip Pri solení nezabudnite, že slanina je dosť slaná, takže soľ používajte opatrne.