use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche s cibuľou a slaninou

Máte chuť na koláč po obede? V prípade, že nie ste na sladké, tento vám urobí radosť. A skvelý je samozrejme aj na večeru alebo len tak cez deň.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 8 porce
recipe image Quiche s cibuľou a slaninou

Prísady

Na cesto
  • 20 dkg múky
  • 12 dkg rastlinného tuku Hera
  • štipka soli
  • 1 - 1,5 dcl studenej vody
Na náplň
  • 15 dkg slaniny
  • 1 malá cibuľa
  • 2 vajíčka
  • 2 dcl smotany
  • 1,5 dcl mlieka
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička korenia
  • 10 dkg strúhaného syra

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Spracujte múku, rastlinný tuk Hera, soľ a vodu na vláčne cesto a nechajte ho 20 min. odpočinúť zabalené v potravinovej fólii. Na pomúčenej ploche cesto rozvaľkajte na hrúbku 4 cm tak, aby sa vošlo do guľatej formy s priemerom 25 cm (najvhodnejšia je otvárateľná tortová forma).
      2. Nakrájajte slaninu a cibuľu na prúžky, smažte ich za stáleho miešania na panvici pri strednej teplote 7 - 8 min., pokiaľ sa slanina nezafarbí, ale ešte nie je chrumkavá. Zmiešajte jednotlivé ingrediencie na náplň a rozotrite ju na cesto. Povrch koláča zasypte strúhaným syrom a pečte 30 minút pri 175 °C.