Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche s cibuľou a slaninou

Máte chuť na koláč po obede? V prípade, že nie ste na sladké, tento vám urobí radosť. A skvelý je samozrejme aj na večeru alebo len tak cez deň.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 8 porce
recipe image Quiche s cibuľou a slaninou

Prísady

Na cesto
  • 20 dkg múky
  • 12 dkg rastlinného tuku Hera
  • štipka soli
  • 1 - 1,5 dcl studenej vody
Na náplň
  • 15 dkg slaniny
  • 1 malá cibuľa
  • 2 vajíčka
  • 2 dcl smotany
  • 1,5 dcl mlieka
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička korenia
  • 10 dkg strúhaného syra

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Spracujte múku, rastlinný tuk Hera, soľ a vodu na vláčne cesto a nechajte ho 20 min. odpočinúť zabalené v potravinovej fólii. Na pomúčenej ploche cesto rozvaľkajte na hrúbku 4 cm tak, aby sa vošlo do guľatej formy s priemerom 25 cm (najvhodnejšia je otvárateľná tortová forma).
      2. Nakrájajte slaninu a cibuľu na prúžky, smažte ich za stáleho miešania na panvici pri strednej teplote 7 - 8 min., pokiaľ sa slanina nezafarbí, ale ešte nie je chrumkavá. Zmiešajte jednotlivé ingrediencie na náplň a rozotrite ju na cesto. Povrch koláča zasypte strúhaným syrom a pečte 30 minút pri 175 °C.