Quiche s cibuľou a slaninou
Máte chuť na koláč po obede? V prípade, že nie ste na sladké, tento vám urobí radosť. A skvelý je samozrejme aj na večeru alebo len tak cez deň.
- Čas prípravy40 minute
- 8 porce
Prísady
Na cesto
- 20 dkg múky
- 12 dkg rastlinného tuku Hera
- štipka soli
- 1 - 1,5 dcl studenej vody
Na náplň
- 15 dkg slaniny
- 1 malá cibuľa
- 2 vajíčka
- 2 dcl smotany
- 1,5 dcl mlieka
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička korenia
- 10 dkg strúhaného syra
Príprava
Postup prípravy
- Spracujte múku, rastlinný tuk Hera, soľ a vodu na vláčne cesto a nechajte ho 20 min. odpočinúť zabalené v potravinovej fólii. Na pomúčenej ploche cesto rozvaľkajte na hrúbku 4 cm tak, aby sa vošlo do guľatej formy s priemerom 25 cm (najvhodnejšia je otvárateľná tortová forma).
- Nakrájajte slaninu a cibuľu na prúžky, smažte ich za stáleho miešania na panvici pri strednej teplote 7 - 8 min., pokiaľ sa slanina nezafarbí, ale ešte nie je chrumkavá. Zmiešajte jednotlivé ingrediencie na náplň a rozotrite ju na cesto. Povrch koláča zasypte strúhaným syrom a pečte 30 minút pri 175 °C.