use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cukinovo-tvarohové košíčky so slaninou

  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Cukinovo-tvarohové košíčky so slaninou

Prísady

Suroviny na cesto
  • 12,5 dkg Hery
  • 45 dkg polohrubej múky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 dl vody
  • 1 vajce
  • 2 dkg droždia
Suroviny na plnku
  • 1 čerstvá cukina
  • 25 dkg tvarohu
  • 10 dkg prerastenej slaninky
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 žĺtok
  • soľ a čiene mleté korenie
  • Hera a múka na vymazanie formičiek na pečenie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V pohári teplej vody do hladka vyšľaháme cukor, droždie a jednu polievkovú lyžicu múky. Zmes droždia necháme odpočívať približne 5 - 10 minút. Zvyšok múky zmiešame so soľou a Herou. Pridáme droždie a vajíčko a vymiesime hladké, vláčne cesto. Keď je cesto dostatočne vláčne, prikryjeme ho handrou a necháme vykysnúť na teplom mieste, až kým nezdvojnásobí svoj objem. Slaninku nakrájame na malé kúsky a opečieme ju na ohni. Umytú cukinu nastrúhame do misy. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu, vaječný žĺtok a podľa chuti dokoreníme. Košíčky na pečenie vymažeme Herou a poprášime múkou. Vykysnuté cesto rozdelíme do približne 4 - 5 dkg veľkých kúskov a vyvaľkáme ich tak, aby sa zmestili do vymastených košíčkových foriem. Formy vystelieme cestom, aby sa do nich zmestila pripravená cukinová zmes. Naplníme košíčky a pečieme ich v rúre rozohriatej na 170° Celzia, až kým nie sú upečené do zlatova. Tip Pri solení nezabudnite, že slanina je dosť slaná, takže soľ používajte opatrne.