use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Domáci sendvič

Povýšte obložené chlebíčky na kulinárske dielo domácim sendvičom.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy15 minute
  • 1 porce
recipe image Domáci sendvič

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • - 500 g hladkej múky
  • - 50 g Hery maslovej
  • - lyžička soli
  • - 150 ml mlieka
  • - 150 ml vody
  • - 25 g droždia
  • - lyžička cukru
  • - 1 žĺtok na potretie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Droždie rozdrobte do trochy vlažného mlieka, pridajte lyžičku cukru, lyžicu múky a rozmiešajte na kašu. Nechajte vykysnúť kvások.  Zmiešajte všetky zvyšné ingrediencie, pridajte do nich kvások a nechajte kysnúť aspoň 40 minút.  Vykysnuté cesto rozdeľte na dve časti, každú zvlášť rozvaľkajte a zatočte.
      2. Na plech vyložený papierom na pečenie dajte sendviče a potrite ich žĺtkom.  Pečte na 200 °C, cca 30 minút.