use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dunajské rezy

Kakao, višne, čokoláda,...Dunajské rezy v sebe spájajú hneď niekoľko chutí, pritom sú ľahké na prípravu. Už ste ich vyskúšali?
  • 1 ure
  • Čas prípravy30 minute
  • 20 porce
recipe image Dunajské rezy

Prísady

Na cesto:
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 340 g polohrubej múky
  • 250 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 3 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL mlieka
  • 1 pohár višní
Na náplň:
  • 2 smotanové pudingy
  • 800 ml mlieka
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 2 PL kryštálového cukru
Na polevu:
  • 1,5 tabuľky čokolády
  • 125 ml aspoň 30 % smotany

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Rozpusťte Heru a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým zmiešajte múku s práškom do pečiva a vymiešajte vajcia s cukrom tak, aby vznikla nadýchaná pena. Do peny pomaly pridávajte múku a vychladenú Heru. Pripravené cesto rozdeľte na dve časti. K jednej z nich pridajte kakao a mlieko a dobre premiešajte.
      2. Do obdĺžnikovej formy dajte najprv svetlé cesto, potom cesto tmavé. Na cesto poskladajte v riadkoch vykôstkované višne. Dajte formu do predhriatej rúry a pečte cca 25 – 30 minút pri 180 °C.
      3. Na náplň uvarte puding, nechajte ho vychladnúť a zmiešajte so zmäknutou Herou, kým nevznikne hladký krém. Rozotrite ho na vychladený koláč.
      4. Na polevu zahrievajte smotanu s nalámanou čokoládou v kastróliku, kým nebude poleva hladká. Mierne vychladenú polevu rozotrite na koláč.