Dunajské rezy
Kakao, višne, čokoláda,...Dunajské rezy v sebe spájajú hneď niekoľko chutí, pritom sú ľahké na prípravu. Už ste ich vyskúšali?
Čas prípravy30 minute
20 porce

Prísady
Na cesto:
- 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 340 g polohrubej múky
- 250 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 3 ČL prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- 2 PL mlieka
- 1 pohár višní
Na náplň:
- 2 smotanové pudingy
- 800 ml mlieka
- 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 2 PL kryštálového cukru
Na polevu:
- 1,5 tabuľky čokolády
- 125 ml aspoň 30 % smotany
Príprava
Postup prípravy
- Rozpusťte Heru a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým zmiešajte múku s práškom do pečiva a vymiešajte vajcia s cukrom tak, aby vznikla nadýchaná pena. Do peny pomaly pridávajte múku a vychladenú Heru. Pripravené cesto rozdeľte na dve časti. K jednej z nich pridajte kakao a mlieko a dobre premiešajte.
- Do obdĺžnikovej formy dajte najprv svetlé cesto, potom cesto tmavé. Na cesto poskladajte v riadkoch vykôstkované višne. Dajte formu do predhriatej rúry a pečte cca 25 – 30 minút pri 180 °C.
- Na náplň uvarte puding, nechajte ho vychladnúť a zmiešajte so zmäknutou Herou, kým nevznikne hladký krém. Rozotrite ho na vychladený koláč.
- Na polevu zahrievajte smotanu s nalámanou čokoládou v kastróliku, kým nebude poleva hladká. Mierne vychladenú polevu rozotrite na koláč.
