use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Far Breton

Far Breton: Slivkový koláč s francúzskymi koreňmi

Krehký koláč, ktorý v sebe ukrýva sladké slivky. Tak by sa dal opísať Far Breton, ktorý si zamilovali ľudia po celom svete. Korene tohto dezertu sú však vo Francúzsku. Nasaďte si zásteru a upečte si kúsok obľúbenej francúzskej dobroty.
  • 4 ure 15 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 12 porce
recipe image Far Breton

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 60 g Hery (rozpustenej)
  • 500 ml mlieka
  • 120 g cukru krupice
  • 120 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 300 g vykôstkovaných suchých sliviek
  • 100 ml rumu alebo štavy z pomaranča

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Slivky ideálne cez noc namočte do rumu (pokiaľ budete pripravovať koláč pre deti, naložte slivky do šťavy vytlačenej z jedného pomaranča).
      2. Vyšľahajte vajcia s cukrom a soľou a za stáleho miešania prisypte múku a nalejte mlieko. Nakoniec pridajte rozpustenú Heru a uistite sa, že v ceste nie sú kúsky múky.
      3. Formu na koláč vymažte a vysypte cukrom. Na dno poukladajte odkvapkané slivky a zalejte ich cestom. Dávajte pozor, aby sa všetky slivky nezhrnuli na jednu stranu. Far Breton pečte na 180 °C cca 40 minút, kým nebude jeho povrch zlatistý. Potom ho nechajte vychladnúť a dajte na pár hodín odpočinúť do chladničky.