use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Metrová torta

Metrová torta je jednoduchá, ale vyzerá veľmi dobre.
  • 1 ure
  • Čas prípravy30 minute
  • 16 porce
recipe image Metrová torta

Prísady

Cesto:
  • 5 vajec
  • 28 dkg práškového cukru
  • 32 dkg hladkej múky
  • prášok do pečiva
  • 10 lyžíc studenej vody (cca 140 ml)
  • 12 lyžíc oleja (cca 160 ml)
  • kakao
Krém:
  • 30 dkg Hera maslovej príchuť
  • 20 dkg práškový cukor
  • 1/2 l mlieka + 1 a 1/2 pudingu (napr. jahodového)
  • rum podľa chuti

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vyšľaháme vodu so žĺtkami, potom zašľaháme aj cukor, múku, prášok do pečiva a olej. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
      2. Cesto rozdelíme na 2 časti, do jednej pridáme kakao (pokiaľ by bolo husté, pridáme trošku vody). Vymažeme si formy na chlebíček, nalejeme do nich cesto a pečieme dozlatista vo vopred vyhriatej rúre pri 160 °C.
      3. Uvaríme puding a do horúceho dáme kúsok Hery Maslová príchuť, aby sa neutvorila koža. Po vychladnutí zašľaháme do cukru s Herou Maslová príchuť, podľa chuti môžeme pridať aj rum.
      4. Vychladený chlebíček krájame na asi 1 cm široké pláty a striedavo zlepujeme farby. Povrch potrieme krémom a posypeme kokosom. Krájame na šikmo a podávame.