Farebný cheesecake
Jednoduchý cheesecake, ktorý urobí radosť všade, kde sú deti. Alebo dospelí, ktorí sú stále deťmi.
- Čas prípravy20 minute
- 12 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 50 g rastlinného tuku Hera
- 120 g hladkej múky
- 80 g kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Náplň
- 700 g krémového syra (mascarpone, žervé, môže byť aj tvaroh)
- 20 g želatíny
- 1/2 šálky mlieka
- 3 vajcia
- 160 g kryštálového cukru
- 125 g Hera Maslová príchuť
- ovocné želé bonbóny
- farebná želatína na polevu torty
Príprava
Postup prípravy
- V teplej vode rozpustite želé bonbóny. Každú farbu zvlášť, dávajte však pozor, aby bola rozpustená hmota hustá. Nechajte vychladnúť a nakoniec vložte do chladničky, aby hmota úplne zhustla. Pred pridaním do torty ztuhnutú želatínu nakrájajte na kocky.
- Pripravte tortu. Rozšľahajte vajce s cukrom, pridajte múku, prášok do pečiva a mäkký rastlinný tuk Hera. Všetko dobre vypracujte do hladkého cesta. Cesto vlejte do vopred pripravenej (vymastenej a múkou posypanej) tortovej formy s priemerom 26 cm. Pečieme asi 20 minút na 180 °C.
- Pripravte syr. Namočte želatínu v polovici šálky studeného mlieka a nechajte nabobnať. Rozšľahajte vajce s práškovým cukrom. Pridajte syr a mäkký rastlinný tuk Hera. Všetko dobre spracujte.
- Vyberte ztuhnuté želé z chladničky a nakrájajte na kocky.
- Nalejte želatínu do vriacej vody (cca 1/3 šálky) a zahrievajte, až kým sa nerozpustí. Dajte preč z tepla a pridajte niekoľko lyžíc z tvarohu. Pripravenú želatínovú zmes premiešajte so zbytkom syra.
- Na korpus dajte polovicu náplne, posypte kockami želé a zakryte zvyškom náplne. Nechajte 20 minút v chladničke. Nakoniec polejte farebnou želatínou a nechajte cez noc v chladničke.