use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hokejové Red Velvet cupcakes so smotanovým krémom

Kto nepečie nie je Čech! A keď sa pri pečení týchto cupcakes ušpiníte, bude to len k úžitku. :)
  • 1 ure 5 minute
  • Čas prípravy45 minute
  • 12 porce
recipe image Hokejové Red Velvet cupcakes so smotanovým krémom

Prísady

Korpus
  • 120 g tortovej múky (100 g hladkej múky + 20 g kukuričného škrobu)
  • 10 g kakaa holandského typu
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 70 g Hera Maslová príchuť
  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 g vanilkového cukru
  • 120 ml cmaru
  • lyžička octu
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • červené potravinárske farbivo – gélové
Krém
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 1 vrecúško smotanového pudingu
  • 60 g kryštálového cukru
  • 200 g Hera maslová príchuť
  • modré potravinárske farbivo
  • červené potravinárske farbivo

      Príprava

      Korpus
      1. Rúru necháte predhriať na 170°.
      2. Najskôr si pripravte tortovú múku.Na ňu budete potrebovať 100 g hladkej múky a 20 g kukuričného škrobu. Aspoň dvakrát preosiatu hladkú múku si zmiešate s kukuričným škrobom a zmes ešte raz na záver preosejete.
      3. Zmäknutú Heru Maslová príchuť vyšľaháte do peny. Potom postupne prisypávate preosiaty cukor, až kým nebude pena hladká a nadýchaná. Potom vmiešate celé vajce.
      4. V ďalšej miske si sfarbite cmar (jeho farba by mala byť naozaj veľmi výrazná).
      5. V ďalšej veľkej mise si zmiešaním tortovej múky, kakaa, vanilkového cukru, prášku do pečiva a soli vytvoríte sypkú zmes.
      6. Tú do cesta postupne zašľaháte striedavo so sfarbeným cmarom – vždy končíte múčnou zmesou.
      7. V hrnčeku zmiešajte sódu s octom a vzniknutú penu rýchle vmiešate do cesta.
      8. Košíčky napečenie ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť na 20-22 minút.
      9. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo v košíčkoch, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.
      Krém:
      1. Väčšiu časť mlieka nalejete do kastrólika, pridáte cukor a povarte.
      2. Puding dobre rozmiešajte vo zvyšnom studenom mlieku, prilejte k variacej sa zmesi a miešate tak dlho, až táto zmes zhustne a krátko prebuble. Stratí sa tak chuť škrobu.
      3. Pripravený puding prelejte do misy na šľahanie a nechajte ho v nej úplne vychladnúť.
      4. Povrch pudingu ľahko posypte kryštálovým cukrom, aby na ňom nevznikla kožka.
      5. Do vychladeného pudingu vmiešajte po kúskoch Heru Maslová a šľaháte, až kým vám nevznikne hladký krém.
      6. Na efekt trikolóry si pripravte cukrárske vrecúško so špičkou a pomocou obyčajného štetca nakreslíte do vrecúška niekoľko farebných liniek. Vrecúško už len naplníte pripraveným krémom a zdobíte cupcakes.
      7. Nakoniec môžete cupcakes posypať farebnými cukrárenskými ozdobami.