Hokejové Red Velvet cupcakes so smotanovým krémom
Kto nepečie nie je Čech! A keď sa pri pečení týchto cupcakes ušpiníte, bude to len k úžitku. :)
- Čas prípravy45 minute
- 12 porce
Prísady
Korpus
- 120 g tortovej múky (100 g hladkej múky + 20 g kukuričného škrobu)
- 10 g kakaa holandského typu
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- 1 vajce
- 70 g Hera Maslová príchuť
- 100 g kryštálového cukru
- 50 g vanilkového cukru
- 120 ml cmaru
- lyžička octu
- ½ lyžičky jedlej sódy
- červené potravinárske farbivo – gélové
Krém
- 250 ml plnotučného mlieka
- 1 vrecúško smotanového pudingu
- 60 g kryštálového cukru
- 200 g Hera maslová príchuť
- modré potravinárske farbivo
- červené potravinárske farbivo
Príprava
Korpus
- Rúru necháte predhriať na 170°.
- Najskôr si pripravte tortovú múku.Na ňu budete potrebovať 100 g hladkej múky a 20 g kukuričného škrobu. Aspoň dvakrát preosiatu hladkú múku si zmiešate s kukuričným škrobom a zmes ešte raz na záver preosejete.
- Zmäknutú Heru Maslová príchuť vyšľaháte do peny. Potom postupne prisypávate preosiaty cukor, až kým nebude pena hladká a nadýchaná. Potom vmiešate celé vajce.
- V ďalšej miske si sfarbite cmar (jeho farba by mala byť naozaj veľmi výrazná).
- V ďalšej veľkej mise si zmiešaním tortovej múky, kakaa, vanilkového cukru, prášku do pečiva a soli vytvoríte sypkú zmes.
- Tú do cesta postupne zašľaháte striedavo so sfarbeným cmarom – vždy končíte múčnou zmesou.
- V hrnčeku zmiešajte sódu s octom a vzniknutú penu rýchle vmiešate do cesta.
- Košíčky napečenie ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť na 20-22 minút.
- Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo v košíčkoch, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.
Krém:
- Väčšiu časť mlieka nalejete do kastrólika, pridáte cukor a povarte.
- Puding dobre rozmiešajte vo zvyšnom studenom mlieku, prilejte k variacej sa zmesi a miešate tak dlho, až táto zmes zhustne a krátko prebuble. Stratí sa tak chuť škrobu.
- Pripravený puding prelejte do misy na šľahanie a nechajte ho v nej úplne vychladnúť.
- Povrch pudingu ľahko posypte kryštálovým cukrom, aby na ňom nevznikla kožka.
- Do vychladeného pudingu vmiešajte po kúskoch Heru Maslová a šľaháte, až kým vám nevznikne hladký krém.
- Na efekt trikolóry si pripravte cukrárske vrecúško so špičkou a pomocou obyčajného štetca nakreslíte do vrecúška niekoľko farebných liniek. Vrecúško už len naplníte pripraveným krémom a zdobíte cupcakes.
- Nakoniec môžete cupcakes posypať farebnými cukrárenskými ozdobami.