use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Honzáky

Honzove buchty - s čím ich máte radšej, s tvarohom alebo s lekvárom? My oboje!
  • 1 ure 50 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 24 porce
recipe image Honzáky

Prísady

Na cesto:
  • 150 g rastlinného tuku Hera
  • 130 g krupicového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 1 kocka droždia (42 g)
  • 200 ml mlieka
  • 500 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • na potretie rastlinný tuk Hera
Na tvarohovú náplň:
  • 250 g tvarohu v kocke
  • 1 žĺtok
  • 1 vanilkový cukor
Na lekvárovú náplň:
  • 1 pohár lekváru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Z droždia, dvoch lyžíc múky, lyžice cukru a trochy vlažného mlieka pripravte kvások a na teplom mieste ho nechajte vzísť. Zvyšnú múku s cukrom nasypte do misy. Pridajte kvások, vanilkový cukor, vajce, vychladenú rozpustenú Heru a štipku soli. Postupne prilievajte zvyšné vlažné mlieko a vypracujte vláčne cesto, ktoré potom nechajte v teple vykysnúť.
      2. Polovicu cesta rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrubší plát. Pokrájajte na dieliky a naplňte náplňou – tvarohovou alebo lekvárovou. Každý dielik zabaľte tak, aby vám náplň nikde nevytekala. Vytvorené buchty potrite poriadne zo všetkých strán rozpustenou Herou a skladajte tesne vedľa seba do vopred vymasteného pekáča. Pekáč je potrebné vymazať vrátane stien. S druhou polovicou urobte to isté.
      3. V pekáčiku nechajte buchty ešte asi 15 minút kysnúť. V rúre vyhriatej na 170 °C ich potom pečte asi 25 minút podľa typu rúry. Po vybratí z rúry potrite buchty zvyškom Hery. Vychladené buchtičky podávajte pocukrované.