use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hruškové korenené cupcakes

Vyvoňané cupcakes s lahodným krémom a karamelizovanými hruštičkami si rozhodne zamilujete!
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy1 ure
  • 12 porce
recipe image Hruškové korenené cupcakes

Prísady

Korpus:
  • •    ¾ hrnčeka hladkej múky
  • •    ¾ hrnčeka tortovej múky
  • •    1 ½ lyžičky prášku do pečiva
  • •    ¼ lyžičky soli
  • •    ¾ lyžice mletej škorice
  • •    štipka muškátového orieška
  • •    štipka mletého klinčeka
  • •    ½ hrnčeka Hery maslovej (125 g)
  • •    ¾ hrnčeka kryštálového cukru
  • •    2 veľké vajcia
  • •    1 lyžička vanilkového extraktu
  • •    150 ml plnotučného mlieka
Karamelizované hruštičky:
  • •    ½ lyžice Hery maslovej
  • •    1 a ½ hrnčeka olúpaných hrušiek
  • •    2 polievkové lyžice hnedého cukru
  • •    ½ lyžičky mletej škorice
  • •    1 lyžička kukuričného škrobu
  • •    6 polievkových lyžíc vody + 1 navyše
Vanilkový krém:
  • •    250 ml plnotučného mlieka
  • •    1 vrecko vanilkového pudingu
  • •    60 g krupicového cukru
  • •    200 g Hery maslovej, mäkkej
  • •    1 lyžička škorice

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Rúru predhrejeme na 175 °C. Vo väčšej mise preosejte obidve múky, prášok do pečiva, soľ, škoricu, muškátový oriešok a klinček.  Pomocou šľahača vyšľahajte Heru maslovú spoločne s kryštálovým cukrom, dokiaľ nie je zmes hebká a nadýchaná. Postupne pridávajte vajcia. Zašľahajte i vanilkový extrakt.  Znížte rýchlosť šľahacieho robota a v troch dávkach, striedavo s mliekom v dvoch dávkach, zašľahajte múčnu zmes. Vždy pri šľahaní končite múčnou zmesou.  Košíčky na pečenie ihneď plňte do 3/4 a dajte piecť na cca 20 minút, alebo dokiaľ z cesta nevyjde špajľa suchá.  Keď sú košíčky upečené, nechajte ich ešte 5 minút na plechu a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.
      2. Puding pripravte podľa návodu na obale. Navyše pridajte aj škoricu. Varte, dokiaľ puding nezhustne a neprevarí sa (týmto sa zbavíte chuti škrobu). Pripravený puding prelejte do nehrdzavejúcej misky a nechajte ho úplne vychladnúť. Je dôležité predísť vytvoreniu kože, preto misu buď zakryte potravinárskou fóliou, alebo povrch pudingu poprášte práškovým cukrom. Puding je dobré občas jemne prešľahať.  Do vychladnutého pudingu vmiešajte po kúskoch Heru maslovú a šľahajte, dokiaľ nevznikne hladký krém.
      3. V hrubostennom kastróliku si rozpustite Heru maslovú. Vmiešajte hrušky, ktoré sú nakrájané na malé kúsky. Ďalej tiež škoricu a cukor. Zahrievajte, dokiaľ nezačne ovocie púšťať šťavu.  Potom pridajte vodu, plameň stiahnite a nechajte pomaly variť, dokiaľ nie je ovocie mäkké (pozor, ovocie sa nesmie rozvariť!). V malom kalíšku si zmiešajte kukuričný škrob s 1 polievkovou lyžicou vody. Túto zmes už len prilejte ku karamelizovaným hruškám a varte ešte cca 2 minúty, dokiaľ zmes nezhustne. Odstavte z ohňa a nechajte úplne vychladnúť. Zmes po dovarení ešte zhustne.
      4. Upečené cupcakes ozdobte pripraveným krémom a karamelizovanými hruštičkami.