Jablková Sacherova torta
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce

Prísady
- 100 g Hery maslovej
- 270 g krupicového cukru
- 3 vajcia
- 300 g jemne nastrúhaných jabĺk
- 250 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 50 g Hery maslovej
- 100 g čokolády na varenie
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Mäkkú Heru maslovú nakrájajte na kúsky a vyšľahajte s cukrom. Do zmesi zašľahajte vajcia a následne po častiach vmiešajte jemne nastrúhané jablká (aj so šťavou), preosiatu múku s kypriacim práškom a kakao. Ak je cesto príliš husté, môžete pridať trochu mlieka. Cesto nalejte do vopred vymastenej a vysypanej formy. Pečte pri 160 °C asi 40 – 50 minút. Vyklopte z formy a nechajte vychladnúť. Čokoládu na varenie rozlámte na menšie kúsky a spoločne s Herou maslovou ju roztopte vo vodnom kúpeli. Vychladnutý korpus prelejte čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť. Koláč podávajte nakrájaný na plátky, ktoré tenko potrite marmeládou.
TIP: Pre skutočne maškrtné jazýčky ešte môžete dozdobiť šľahačkou.