use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malinovo-ostružinový koláč s mascarpone

Viete, že lesné ovocie chutí aj tak najlepšie doma? Nie? Tak si upečte tento svieži koláč a vychutnajte si ho v pohodlí svojej kuchyne.
  • 1 ure
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Malinovo-ostružinový koláč s mascarpone

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 250 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 80 g krupicového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 125 g Hery
  • Hera na vymastenie formy
  • suché strukoviny na zaťaženie
Náplň:
  • 4 žĺtky
  • 500 g mascarpone
  • 170 g práškového cukru
Na ozdobu:
  • 200 g malín
  • 300 g ostružín
  • lístky mäty

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Múku zmiešajte s kypriacim práškom a preosejte ju na dosku. Pridajte cukor, štipku soli, vajce a Heru nakrájanú na kúsky. Zo všetkých prísad rýchlo vypracujte pevné cesto. Zabaľte ho do fólie a na 30 minút uložte do chladničky. Koláčovú formu s priemerom 26 cm vymastite tukom. Z cesta vyvaľkajte guľatý plát s priemerom asi 30 cm a formu ním vyložte. Vytvorte zvýšený okraj a prebytočné cesto odrežte. Na korpus položte alobal a nasypte naň strukoviny, aby ste cesto zaťažili a pri pečení sa v ňom netvorili bubliny. Pečte ho vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení opatrne odstráňte alobal s fazuľami a korpus nechajte mierne vychladnúť vo forme. Potom ho vyklopte na kovovú mriežku a nechajte vychladnúť úplne.
      2. Žĺtky vyšľahajte s cukrom v horúcom vodnom kúpeli do peny. Zmes nechajte vychladnúť a potom do nej vmiešajte mascarpone. Upečený korpus naplňte krémom a ozdobne poklaďte očistenými malinami a ostružinami. Koláč ozdobte mätou a ihneď podávajte.