use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ovocný koláč so snehovou náplňou

Krásny a šťavnatý. Pokiaľ máte radi nadýchané koláče, tento na vašom stole nesmie chýbať.
  • 1 ure 5 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Ovocný koláč so snehovou náplňou

Prísady

Suroviny na cesto
  • 180 g hladkej múky
  • 125 g Hery maslová príchuť
  • 60 g krupicového cukru
  • 1 vajce
Suroviny na náplň
  • 800 g drobného bobuľovitého ovocia (ostružiny, čučoriedky, maliny, ríbezle…)
  • 2 hrsti strúhanky
  • 5 bielkov
  • 180 g krupicového cukru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Zo všetkých surovín si pripravte cesto. Roztváraciu tortovú formu vyložte na dne papierom na pečenie a boky vymažte Herou. Cesto rozvaľkajte na placku. Tá by mala byť väčšia než dno formy, aby cesto vyšlo aj na boky. Cesto preneste do formy, zdvihnite aj okolo okrajov. Poprepichujte vidličkou a posypte strúhankou.
      2. Bielky vyšľahajte s cukrom na hustý sneh. Asi jednu štvrtinu snehu nechajte bokom. Do zvyšného snehu opatrne vmiešajte ovocie. Opatrne preto, aby sa krehké plody čo najmenej rozbili. Sneh s ovocím navrstvite na cesto. Navrch dajte sneh bez ovocia a pekne urovnajte.
      3. Pečte v rúre vyhriatej na 175 °C 40 – 45 minút. Koláč nechajte vychladnúť a krájajte. Bude veľmi šťavnatý, sladký a svieži.