Jablkový tart s hrozienkami
Čas pečenia1 ure
1 porce

Prísady
Lístkové cesto:
-
2 a 3 pohára múky
-
1 a 1/5 kocky rastlinného tuku Hera
-
3 pohára cukru
-
1 vajce
Jablková hmota:
-
1,5 kg jabĺk
-
1,5 pohára cukru
-
5 lyžiček škorice
-
3 lyžice hrozienok
-
1 pohára mandľových tyčiniek alebo mandlí pokrájaných na plátky
Príprava
Postup prípravy
-
Vymiešame Heru s cukrom až získame nadýchanú hladkú hmotu.
Pridáme jedno vajce a múku. Všetko spolu premiešame.
Položíme si cesto na dosku a rýchlo vymiesime.
Zabalíme do fólie a necháme v chladničke po dobu 30 minút.
Do panvice nasypeme cukor.
Až bude mať ľahko hnedastú farbu zalejeme 1/3 pohára vody.
ďalej pridáme olúpané a nakrájané kúsky jabĺk a zamiešame.
Dno a strany formy na pečenie prikryjeme vychladeným cestom.
Cesto na dne formy popicháme vidličkou.
Vychladenú hmotu s jablkami nalejeme do formy vyloženej cestom.
Z múky cukru a Hery urobíme mrveničku a dáme do mrazničky aby stuhla.
Hotovú mrveničku strúhame priamo na vrch koláča.
Koláč vlížíme do predohriatej rúry a pečieme asi 40 minút pri teplote 180°C.