Jablkový závin
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce

Prísady
- 125 g Hery maslovej
- 300 g hladkej múky
- štipka soli
- 25 g droždia
- 1 lyžička cukru
- 150 ml mlieka
- 1 vajce (na potretie)
- 10 jabĺk
- 8 lyžíc kokosu
- 2 hrste nasekaných vlašských orechov
- 2 hrste nasekaných mandlí
- 2 lyžičky škorice
- 6 lyžíc krupicového cukru
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Ako prvé si pripravte kvások. Zmiešajte ? teplého mlieka, droždie a lyžičku cukru.
- Jablká nakrájajte na malé kocky (kto nechce strácať čas krájaním, tak nastrúhajte).
- Na dosku si dajte múku, urobte do nej jamku, vlejte kvások, dajte nastrúhanú Heru maslovú a zvyšok teplého mlieka. Všetko prepracujte na vláčne cesto. Vypracované cesto bez kysnutia rozdeľte na dva diely.
- Z každého dielu vyvaľkajte obdĺžnik, posypte kokosom, navrstvite na celú plochu nastrúhané jablká, posypte orechmi, škoricou a krupicovým cukrom. Rohy cesta pretiahnite dovnútra a zrolujte.
- Plech si vyložte papierom na pečenie. Závin preneste na plech, prepichajte vidličkou a potrite vajcom. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C do zozlatnutia cca 15 minút.