Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodové kopčeky

Letný dezert, ktorý lahodí jazyku aj oku. Vyskúšajte jahodové kopčeky podľa nášho receptu.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 12 porce
recipe image Jahodové kopečky

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 2 vajíčka
  • 50 g krupicového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 70 g práškového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 20 g práškovej želatíny
  • jahody
  • 1 vrecúško čírej želatíny
  • medovka

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Postupne vmiešame preosiatu múku. Plech vystelieme papierom na pečenie a na papier si nakreslíme 10 koliesok s priemerom 7 cm. Na tieto miesta následne budeme vkladať cesto a lyžicou ich rozotrieme. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 200 °C asi 6 minút.
  2. Jahody očistíme, umyjeme, usušíme a polovicu z nich rozmixujeme. Toto jahodové pyré zmiešame s tvarohom a cukrom.
  3. Smotanu vyšľaháme dotuha. Želatínu namočíme do 100 ml studenej vody a necháme nabobtnať. Potom ju zohrejeme, rozpustíme a vmiešame do jahodového tvarohu. Nakoniec do náplne zamiešame šľahačku.
  4. Do formičiek (môžeme použiť muffinové formy alebo formy na mini tortičky) vložíme papier na pečenie a naplníme ich krémom. Na vrch položíme upečené piškótové kolieska. Vložíme do chladničky, aby cesto stuhlo, ideálne na noc.
  5. Zvyšné jahody nakrájame na plátky. Kopčeky vyklopíme z foriem a po celom obvode, aj na vrch uložíme plátky jahôd. Potrieme želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale a necháme stuhnúť. Na záver ozdobíme bylinkami, prípadne jedlými kvetinami.